Aktuális

Helyzetjelentés az Egyetem Gazdálkodási Karáról

2017.06.21

Az Egyetem vezetése sajtótájékoztató útján kívánta tájékoztatni a közvéleményt a felsőoktatási intézmény aktualitásairól és a szolnoki Gazdálkodási Kar helyzetéről.

Őrületes retró hangulatot ígér Kisújszállás új nyári fesztiválja

2017.06.19

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszállás is felzárkózott a hazai fürdővárosok sorába, hiszen a 2017. július 28-29-én megrendezésre kerülő Kumánia Retró Fesztivál turisztikai, koncert és zenei programjaik igazi kikapcsolódást ígérnek majd a nyárra.

Már az idei esztendőben elkezdődik a szolnoki citromsavgyár építése

2017.06.16

Hazánk első zöldmezős kínai beruházásának megkezdésének bejelentése mellett a tartományi delegációvezető és Jász-Nagykun-Szolnok megye képviseletében Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke testvérmegyei megállapodást írt alá.

Szolnok kiváló diákjait és felkészítőiket köszöntötték

2017.06.16

A több éve működő hagyományt folytatja az önkormányzat, valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézményből az országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiváló eredményt elért tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték.

Változik a Keleti pályaudvart érintő vonatok közlekedése szombattól

2017.06.15

Karbantartást végeznek a budapesti Keleti pályaudvaron és a Kőbánya-felsőig tartó szakaszon szombattól július 7-ig, emiatt változik több vonat menetrendje, útvonala és végállomása.

Múzeumok Éjszakája a Söráriumban

2017.06.14

Hosszabbított nyitva tartással, óránként induló tárlatvezetéssel és ingyenes belépéssel várják június 24-én az érdeklődőket.

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

2017.06.13

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irányt mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

Új traktorral bővült Törökszentmiklós közfoglalkoztatása

2017.06.12

A növénytermesztési programban 5 hektár területet művel az önkormányzat. A korábbi években kezdődött el a feladatellátás gépesítése.

Négyszeres gyémántdíjas városmarketing

2017.06.10

A Magyar Marketing Szövetség a Szolnoki Önkormányzat négy kiadványát, illetve marketingeszközét is gyémánt díjjal jutalmazta a közelmúltban. A város történetében egyedülálló szakmai sikerről Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Ingyenes internet Szolnokon

2017.06.09

Kis táblák jelentek meg a köztereken városszerte, padokon, virágtartókon. A táblák megjelenése azt jelzi, hogy a városban immár ingyenes köztéri WIFI hotspotok működnek.

Túrkevén is épülhet kézilabda-csarnok

2017.06.08

Egy kormányhatározat szerint összesen 17 településen építenek kézilabda-munkacsarnokot, legfeljebb nettó 500 millió forintos bekerülési értéken.

A megyéből Öcsöd és Tomajmonostora kap új tornatermet

2017.06.07

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemére a jövő év során több mint 16 milliárd forintot fordít a kormány.

Műfüves pályával bővül a sportolási lehetőség Martfűn

2017.06.06

Az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében 22x42 méteres műfüves pálya épült Martfűn, a pálya körül LED világítással. A beruházás 200 főt befogadó mobil lelátóval és fedett kispadokkal is kiegészül.

Trianon máig égő seb a nemzet lelkén

2017.06.04

A trianoni békediktátum örök sebet hagyott a magyar nemzet lelkén – a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett városi megemlékezésen a 97 évvel ezelőtti eseményeket, a békediktátumhoz vezető utat, s a következményeket idézték fel. 

Csak óvatosan a folyami fürdőzéssel!

2017.06.02

Tavaly nyár elején négyen fulladtak a vízbe a Tisza szolnoki szakaszán. A megelőzés érdekében a város polgármesterének kezdeményezésére az érintett szervezetek (megyei rendőr-főkapitányság vízirendőrség, mentők, valamint a katasztrófavédelem) közös tájékoztató kampányba kezdtek, s különösen a fiatalok figyelmét igyekeznek felhívni a nyári folyami fürdőzés veszélyeire.

Egymilliomodik látogatóját fogadta a Tisza-tavi Ökocentrum

2017.06.19

A vendégszám az elmúlt években folyamatosan nőtt, tavaly több mint 209 ezer ember járt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. 2017. június 16-án az egymilliomodik látogatót köszöntötték.

20 éves jubileumát ünnepelte a törökszentmiklósi CLAAS

2017.06.17

A CLAAS Hungária Kft. jelentős szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság fejlődésében. A tárca 2012-ben közreműködött a cég fejlesztési központjának és raktárának átadásán, 2015-ben pedig üzemeik bővítésével valamint tanüzemük felújításával megalapozták a következő 20 évet.

Ma este látható Szolnok térségében a tiszavirág főrajzása

2017.06.16

A tiszavirág a Tisza és Szolnok város szimbóluma. Óvjuk és védjük őket, élőhelyeiket, hogy utódaink is csodálhassák a tiszavirágzás látványos és Európában egyedülálló természeti jelenségét!

Szolnokra is jut az ökumenikusok adománygyűjtéséből

2017.06.15

Harmincnyolcmillió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű adománygyűjtésén. 

Megyei Orvosok jártak Háromszéken

2017.06.14

Közel hatszáz szakvizsgálatot végeztek a Hetényi Géza Kórház orvosai és asszisztensei hétfőn Sepsibükszádon. Kedden is hasonló érdeklődés volt az ingyenes szűrések iránt, a vendégorvosok a felnőttek mellett az óvodások és iskolások egészségügyi állapotát is felmérték.

Vádat emeltek a Kun-Mediátor vezetője ellen

2017.06.14

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a milliárdos csalással gyanúsított, Bróker Marcsiként elhíresült nő ügyében.

Rendőrök vigyázzák a kérészek násztáncát

2017.06.13

A társhatóságokkal együttműködve a szokásosnál sűrűbb járőrszolgálattal őrködnek a kérészek biztonsága felett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a tiszavirágzás idején.

Megújul a martfűi Művelődési Központ

2017.06.11

Épületenergetikai felújítást, hőlégtechnikai korszerűsítést végeznek el az épületen és modern székeket, padlóburkolatot kap a színházterem.

Új Mercedes-Benz márkakereskedés nyílt Jászberényben

2017.06.10

Az 1,5 milliárd forintos beruházással a Kft. 15 új munkahelyet teremtett, az új bemutatóterem és szervizcsarnok több mint 5 ezer négyzetméteren épült fel.

Szombattól Jász-Nagykun-Szolnok megyéből ismét exportálható az élőszárnyas és a tojás Oroszországba

2017.06.09

Szombattól kezdődően újra engedélyezte élőszárnyas és tojás importját hét magyar megyéből az orosz szövetségi Állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor).

13 tanács a VAKÁCIÓRA

2017.06.08

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 13 jótanáccsal szolgál a nyári szünidő gondtalan eltöltéséhez.

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások lesznek Szolnokon a Könyvhéten

2017.06.07

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások, bábelőadás, családi programok várják a közönséget a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok alkalmából Szolnokon június 8. és 16. között.

Üzleteket és piacokat látogatnak a héten az adóellenőrök

2017.06.06

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Több mint egymillió forintot gyűjtöttek a karcagi Gólyafészek Otthonnak

2017.06.03

Több mint egymillió forint gyűlt össze az adományozók és támogatók felajánlásaiból a XXV. Megyebál jótékonysági összefogásának köszönhetően.

Akadémiává válna a szolnoki Sportiskola

2017.06.02

Fontos elhatározásra jutott a Szolnoki Sportcentrum, a Sportiskola fiú kosárlabda szakosztálya, hiszen a következő szezonban teljesíteni kívánják a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének akadémiai auditját.