2024.03.29, Péntek
Csendes eső, sok víz, kidőlt fák...
hirpress.hu

Csendes eső, sok víz, kidőlt fák...

jasz.katasztrofavedelem.hu

2016.07.18. 10:47

Katasztrófavédelmi helyzetjelentés a hétvégi nagy mennyiségű lehullott eső után.

Hirdetés

A vasárnapi viszonylag csendes, de folyamatos esőzések miatt több helyen is megteltek a vízelvezető árkok, és a szél is megtépázta a fákat. A tűzoltókat többnyire leszakadt faágak, fakidőlések miatt riasztották, sérülés sehol nem történt. Szolnokon a Szigony és a Rákóczi úton, Jászberényben a Korcsolya utcában és a Lehel téren dőlt ki egy-egy fa, Karcagon a Vasút úton ugyancsak fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.Kengyelen és Törökszentmiklóson folyamatosan szivattyúztak az önkormányzati és ömkéntes tűzoltók.

Kisodródott egy személyautó a 442-es úton, Martfűnél, a sörgyár előtti kanyarban vasárnap délután. A kocsi a tetejére fordult, vezetője megsérült, őt a mentők látták el. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, a járművet kerekeire fordították, áramtalanították.

Árokba hajtott egy autós Tiszafüreden a Külsőkertsor utcában, vasárnap. A kocsiban ketten utaztak, egyikük súlyosan, másikuk könnyebben sérült. A műszaki mentést a tiszafüredi hivatásos tűzoltók végezték. Az autót áramtalanították, majd, a rendőrség kérésére, kivontattaák az árokból.

Veszélyessé vált egy épület a vízkárok miatt Szolnokon, a Sashalmi úton. A ház oldalai megdőltek, az épületetet a szolnoki tűzoltók áramtalanították. Lakóját, a családsegítő szolgálat munkatársai költöztették ismerősökhöz, a házat az építésügyi hatóság munkatársai lakhatatlanná minősítették.
Jászapátiban a Táncsics utcában veszélyeztetett egy házat a felgyülemlett esővíz, ami körbezárta az épületet. A helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval tehermentesítették a vízelvezető árkot, így a házból kijuthattak a lakók.

forrás: jasz.katasztrofavedelem.hu

fotó: hirpress.hu