2024.04.25, Csütörtök

Megbízott dékánja lett a Gazdasági Karnak

szolfportal.hu

2016.07.21. 14:16

Dr. Lakatos Vilmos lett az Egyetem szolnoki Gazdasági karának megbízott dékánja, a megbízott rektor dr. Túróczi Imre maradt.

Hirdetés

Pallasz Athéné Egyetem néven kezdte meg a közös munkát az egykori Szolnoki és Kecskeméti Főiskola. A július 1-jei integráció óta mostanra már minden érintett megbízott vezető megkapta a megbízólevelét. Így a Szolnokon működő Gazdasági kar megbízott dékánja, dr. Lakatos Vilmos is.

Dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a korábbi rektort, dr. Túróczi Imrét kérte fel arra, hogy segítse a két városban működő szervezet közötti minél szorosabb kapcsolat kialakítását. dr. Túróczi Imre rektori megbízottként végzi munkáját.

A megbízott vezetők hat hónapra kapták megbízásukat. dr. Ailer Piroska elmondta, hogy a legfontosabb lépésként lebonyolítják a rektori pályázatot, mellyel kapcsolatban a szaktárca már küldött is egy menetrendet. Eszerint várhatóan január 1-től megkezdheti munkáját a kinevezett rektor. Hamarosan pedig kiderül, hogy ki lesz majd az egyetem kancellárja. 

 

A Gazdálkodási Kar a Szolnoki Főiskola és a Kecskeméti Főiskola összeolvadása révén jött létre, az új egyetem egyik karaként. Cél, hogy tovább vigyék a szolnoki közgazdász képzés hagyományait és folyamatosan fejlesszék azt. Az oktatást négy alapszakon, a hozzájuk kapcsolódó felsőoktatási szakképzéseken és szakirányú továbbképzésein folytatják. Az előzetes akkreditációs eljárások sikeres lezárása után mesterszakon is kínálnak továbbtanulási lehetőséget. A 2016. július 01-i átalakulást követően az intézmény egy fokozattal előbbre tudott lépni és immár egyetemi képzésről adhatnak tájékoztatást.

Az Egyetem Gazdálkodási Kara kellemes természeti környezetben, modern infrastruktúrával, tartalmas képzéssel, kutatási és szolgáltatási portfólióval várja a hallgatókat, képzési-kutatási partnereket.

forrás: szolfportal.hu