2024.03.28, Csütörtök

Strand-szarkáktól óvjuk értékeinket

2016.07.19. 08:43

Sajnos minden szezonban akad a kínálkozó lehetőségre váró tolvaj és az azt megteremtő személy szerepére is jelentkező, pedig a gyakran nem kis bosszúságot okozó esetek könnyedén elkerülhetőek lennének némi odafigyeléssel.

Hirdetés

A nyári kánikulában nagy tömeget vonzó vízpart, a strandok, uszodák környéke jellemzően egyben a „strand-szarkák” vadászterülete is. A hatalmas tumultusban megszokott látvány, hogy valaki felkap egy táskát és a kijárat felé indul vele, mint ahogy az is, ha épp egy hátizsákban matat, habár lehet nem is a sajátja.

A táskára terített törölköző nem védi meg értékeinket!

A legjobb védekezés a megelőzés!

• Használjuk az értékmegőrzőt, vagy felváltva vigyázzunk a csomagokra, lehetőleg ne hagyjuk azokat őrizetlenül!

• A fürdőhelyek közelében parkoló autókban ne hagyjunk látható helyen táskát, értékes tárgyakat, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el!

• Ne vigyünk magunkkal nagyobb mennyiségű készpénzt!

• Ne viseljünk olyan ékszert, vagy karórát, amit fürdőzés előtt le kell vennünk!

• A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges (laptop, notebook, fényképező- video- hifi készülék) feltűnő és értékes használati tárgyakat egyszerűen hagyjuk otthon!

• Szerezzünk be olyan tokot, tasakot, ami vízhatlan, így pénzünket, kisebb értékeinket magunkkal tudjuk vinni akár a vízbe is! 

Az eljárások többségében nehézséget okoz, hogy a sértettek legtöbbször csak távozáskor veszik észre a bűncselekményt és az elkövetőről is csak a legritkább esetben van információjuk, így szemtanúk hiányában nehéz felderíteni a lopást. A strandok nem vállalnak felelősséget az őrizetlenül hagyott értéktárgyakért, melyre általában a hangosbemondó is figyelmeztet. Amennyiben bűncselekmény sértettjévé válik, kérjük, minél előbb tegyen erről bejelentést a legközelebbi rendőrkapitányságon és vegye igénybe az áldozatsegítő szolgálat segítségét!

forrás: szolnok.hu / police.hu