2024.03.29, Péntek

Jól haladnak az útfelújítások Szolnokon, változik a forgalmi rend két utcában

info.szolnok.hu

2016.08.26. 07:21

a Modern Városok Program keretében, kormányzati forrásból mintegy 4 milliárd forintból újulhatnak meg a város útjai.

Hirdetés

Közel fél évvel ezelőtt kezdődtek meg az azóta egyre látványosabbá váló út-, illetve járda felújítási munkák Szolnokon, azóta jó néhány utca kapott új aszfaltburkolatot, s nagyon sok járda is megszépült. Mindez forgalmi korlátozásokkal járt és jár, de az eredmény magáért beszél – mondta Szalay Ferenc polgármester a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházásról szóló sajtótájékoztatóján. Az Ady Endre út felújításával párhuzamosan vasárnap megváltozik az Arany János és a Dózsa György utcák haladási iránya – jelentette be a város első embere.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Modern Városok Program keretében, kormányzati forrásból mintegy 4 milliárd forintból újulhatnak meg a város útjai, járdái. Összesen 28 helyszínen valósul meg út, járda, kerékpárút, valamint parkoló felújítása, illetve építése. A beruházás 2016. márciusában indul, s várhatóan jövő év májusában fejeződik be.

Az I. ütem - nem építési engedély köteles felújítások - keretében 22 helyszínen történik, illetve történt kivitelezési munka. Megújult egyebek mellett az Ady Endre út, a Baross út, a Boldog Sándor István krt, a József Attila út, a Dobó István út, a Kassai utca, illetve a Csaba út. A Kocsoros út régóta várt út- és járda felújítása várhatóan novemberben, míg a Kiss J. út felújítása a tervek szerint szeptember zárul.

A II. ütem - engedélyköteles - felújításai a következők: a Vízügyi székház előtti parkoló felújítása, Szabadság téri csomópont átépítése, a Tiszaligeti futballpálya előtti parkoló építése, a Piroskai úti kerékpárút építése, a Szántó krt. út és járda felújítása, körforgalom kanyarodó sáv átépítése, a Kassai út és Kolozsvári út közötti területen parkoló kiépítése, és a Vízpart krt-on járda, illetve kerékpárút építése. A II. ütemben már megújultak a tiszaligeti (MÁV UP FC) futballpálya előtti parkolók, míg a Vízügyi székház előtti parkoló felújítási munkálatai szeptember közepén fejeződnek be.

Az Arany János és a Dózsa György út forgalmi rendjének változásról kiemelten szólt a polgármester. A augusztus 28-án (vasárnap) 9 órától a Kossuth Lajos utat az Ady Endre úttal összekötő egyirányú utcapáros, az Arany János és a Dózsa György út haladási irányát megfordítják.

Az Ady Endre út – Arany János út találkozásánál, az Arany János úti csomóponti ág közlekedési jelzőlámpás kereszteződés lesz. Ezzel párhuzamosan a CBA áruház utcájából a továbbiakban csak jobbra és balra lehet kanyarodni, egyenesen nem lehet haladni. A forgalmi rend változása kapcsán a két utcában lévő parkolási lehetőségek megmaradnak, a mozgáskorlátozottak számára külön parkolókat jelölünk ki.

Forgalom átállítás kezdési időpontja: 2016. augusztus 28. vasárnap 9 óra

2016. augusztus 29. hétfő 5.30 órától a közlekedési jelzőlámpák az új forgalmi rend szerint kezdenek üzemelni.