2024.03.29, Péntek

Népszerű programok a martfűi nyári fesztiválon

martfu.hu

2016.08.20. 09:28

A művészet, a szórakozás, a komolyzene és a természet kedvelői is találhattak kedvükre való programot a Martfűi Ünnepi napok színes eseményei között.

Hirdetés

A természet szépségeiről, a Tiszáról, a Martfűn is igen kedvelt horgászatról meséltek filmek, képek, és érdekes előadások a Tisza Cipő Horgászegyesület Horgásztanyáján. „A Tiszáról mindenkinek” program a Martfűi Városszépítő Egyesület szervezésében, a Hortobágyi Nemzeti Park Közép-Tisza Vidéki szakembere, Sallai Zoltán, és Szöllősi Béla a Tisza Cipő Horgászegyesület vezetője segítségével nyújtott hasznos ismereteket természeti környezetünk szépségeiről.

Bár a résztvevők szerint nehéz feladványokat kaptak az idei rejtvényfejtő versenyen, mégis sokan térhettek haza szép eredményekkel, helyezésekkel az országos verseny hagyományos Martfűi helyszínéről. 

 

A megrendezett Rejtvényfejtők Országos Versenye idén 111 nevezővel, már 19. alkalommal hozta össze a városban a hazai rejtvényfejtőket. A szervezők ezúttal is a helyi klub tagjai voltak, élükön vezetőjükkel, Pápai Jánosnéval, aki örömmel számolt be a martfűi versenyzők eredményes szerepléséről is.

A versenyzőket Rágyanszky István önkormányzati képviselő köszöntötte, sok sikert kívánva a kezdő-, haladó-, mesterjelölt- és mester kategóriában versenyzőknek. A Városi Könyvtár lebonyolításában zajló versenyről a könyvtárvezető, Székácsné Tálas Gabriella büszkén emelte ki a versenyzők elégedettségét. Mint mondta, mindig dicsérik a martfűi helyszínt, a figyelmet és a szervezést. Tombolahúzás is színesítette a napot, ahogyan minden évben, ezúttal is a Bunge Zrt. ajánlotta fel a fődíjat, nagy ajándékkosárral meglepve a szerencsést.

 

Festmények, fafaragások, grafikák és verseskötetek értékes kiállítása árulkodik a Stonawski család martfűi művészeinek alkotói világáról. Az ünnepélyes keretek között megnyitott nyári kiállítás már az első napokban is sok érdeklődőt vonzott a Művelődési Központba, melynek galériáján és kiállítótermében nem csak a fesztivál ideje alatt, hanem egészen augusztus végéig várja a tárlat a látogatókat.

 

Az ünnepi napok zenei rendezvényei között, hangversenyre várták a közönséget, a katolikus templomba. A színvonalas koncerten közreműködtek Kovács Szilárd orgonaművész és Szabadi Vilmos hegedűművész.

Szabadi Vilmos hegedűművész, Liszt-díjas előadóművész, egyetemi docens, aki a világ jelentős koncerttermeiben adott nagysikerű hangversenyeket. Kovács Szilárd a pécsi székesegyház zeneigazgató-orgonaművésze, sokoldalú muzsikus, zeneszerző. Martfűi koncertjük a Szent Tamás-templomban is elvarázsolta a közönséget, a templom különleges akusztikájával és a digitális orgonájával is megszépítve a másfél órás előadást.

forrás: martfu.hu