2024.04.20, Szombat

Rekord Kunmadarason

kormany.hu

2016.08.21. 10:15

Rekordméretű perecet sütöttek a kunmadarasi Új Kenyér Ünnepen. A perec éppúgy a Nagykunság hagyományos étele, mint a Ferdinánd tekercs vagy a birkapörkölt. A hitelesített magyar rekord jó eséllyel pályázik a világrekord címre is.

Hirdetés

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a rendezvényen hangsúlyozta, a vidéki térségek gazdasága akkor tud dinamikusan növekedni, ha a helyi közösségek erejére támaszkodunk, ha sokszínű agrárgazdaságot és versenyképes élelmiszeripart építünk, ha megerősítjük a kiváló minőségű, egészséges, magas szinten feldolgozott élelmiszereket előállító vidéki vállalkozásokat, és a beruházások révén a magyar termékek újra meghódítják a hazai és az európai piacokat.

 

A miniszter emlékezetett arra, egyre nagyobb a kereslet a világban egészséges magyar élelmiszerek, a hagyományos ízek iránt. Az Alföld termelési hagyományai, élelmiszeripara, kultúrája, őshonos növény- és állatfajtái, a GMO-mentes magyar agrárium, a gasztronómiai fesztiválok, ünnepi rendezvényeink olyan gazdasági lehetőségeket rejtenek magukban, amelyekkel meghatározó szereplői lehetünk az élelmiszerpiacoknak.

(FM Sajtóiroda)