2024.04.25, Csütörtök
Otthon egyedül – bűnmegelőzési előadássorozat

Otthon egyedül – bűnmegelőzési előadássorozat

police.hu

2016.11.28. 11:39

Bűnmegelőzési előadásnapot tartottak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a rákócziújfalui általános iskola 3. és 4. évfolyamos tanulóinak.

Hirdetés

Nagy izgalommal várták a gyerekek a rendőrök érkezését Rákócziújfaluban. A 3. és 4. osztályos tanulók részére bűnmegelőzési témájú előadást tartottak, „Otthon egyedül” címmel a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai, amelybe aktív módon a gyerekek is becsatlakozhattak. A téma igen fontos volt, hiszen a téli szünetben előfordulhat, hogy a diákok szülői felügyelet nélkül maradnak a lakásban, családi házban. Az ott lévő 8-10 év közötti nebulók hasznos tudnivalókkal gazdagodtak, hiszen ők maguk is aktívan részt vettek az óra menetében, többségben véleményük elmondásával az adott témakör kapcsán, másrészt szituációs játékokban is szerepelve.

Tesztlapot töltöttek ki, amelyben színes ábra segítségével elemezték a gyerekekre leselkedő veszélyeket, valamint kisfilmek levetítésére is sor került, amelyet később az előadást tartó rendőrök segítségével kielemeztek.

Az előadás végén a pedagógusok is elmondták tapasztalataikat, jó tanácsaikat a gyerekek felé. Kicsengetés után minden résztvevő gyerek színes bűnmegelőzési mesekönyvet, valamint feladatfüzetet kapott, amelyekkel játszva tanulhatják meg a helyes viselkedésnormákat, szituációkezeléseket.

Helyi hírekbűnmegelőzésSzolnoki Rendőrkapitányságotthon egyedül