2024.04.19, Péntek

Több mint húszezer látogatója volt a szolnoki RepTárnak három hónap alatt

mti

2016.12.04. 07:57

A szolnoki RepTár interaktív repülőmúzeum alig egy hónappal szeptemberi megnyitása után már tízezredik látogatóját köszöntötte, november végéig pedig több mint húszezren keresték fel a létesítményt, amely 2016-ban az Év turisztikai attrakciója lett a Szallas.hu portál által meghirdetett versenyen.

Hirdetés

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a repüléstörténeti kiállítóhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta, november végéig pontosan 20 329 látogató kereste fel a intézményt. Kecskemétről, Hatvanból, Nyíregyházáról, Budapestről és Győrből is érkeztek vendégek a repüléstörténeti kiállítóhelyre, de a szolnokiak körében is népszerű lett a RepTár, az összes látogató huszada helybéli. Külföldiek is szép számmal tekintették meg a múzeumot, többek között Lengyelországból, Belgiumból és Angliából. A legmesszebbről vélhetően egy argentin vadászpilóta érkezett.

A polgármester Szolnok város "turisztikai mágnesének" nevezte a RepTárat, amelyhez számos egyéb fejlesztés is kötődik. 

Az Év turisztikai attrakciója elismerés rendkívül nagy öröm, de egyben komoly felelősséggel is jár a jelenlegi magas színvonal, minőség megőrzése, továbbfejlesztése. 

 

Kovács Ákos, a RepTár vezetője az elismerésről elmondta, hogy hazai idegenforgalmi szakemberek állították össze azt a tízes listát, amelyről a femina.hu olvasói maguk választhatták ki a szerintük legjobbat. Az ajánlott attrakciók között szerepelt a poroszlói ökocentrum, az egri vár, a hajdúszoboszlói élményfürdő és a fertődi Esterházy-kastély. A maga nemében Európában is egyedülálló szolnoki gyűjtemény az interneten leadott szavazatok 18 százalékával lett az év legkiemelkedőbb látnivalója.

 

A RepTár részt vesz a társadalmi felelősségvállalásban is: a december 10-én értékesített belépőkből befolyó összeg 75 százalékát ajánlják fel az Én is vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete számára. December 10-én a létesítménybe mindenki az árlistán szereplő legkedvezőbb, 1250 forintos belépőjeggyel léphet be.

 

Az elmúlt héten nyílt meg a múzeum első időszaki kiállítása, amely a város repüléstörténetének 105 évét mutatja be. Az évforduló tiszteletére egy három helikopterből álló kötelék repült át Szolnok város repüléstörténeti helyszínei felett.

AktuálisSzolnokReptárInteraktív repülőmúzeum