2024.04.25, Csütörtök

Már influenzajárvány van a megyében

kormanyhivatal.hu

2017.01.19. 09:53

Az influenza figyelőszolgálati jelentések elemzése alapján elmondható, hogy a megyében az előző héthez viszonyítva több, mint háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma, így a megyében is átlépte a megbetegedések száma a járványos szintet.

Hirdetés

Az elmúlt 3 hétben influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek számát területenkénti bontásban az alábbi táblázat tartalmazza:

 


 

Az alábbi grafikonon látható, hogy ebben a szezonban 3 héttel korábban kezdett emelkedni a megbetegedések száma, mint az előző influenza szezonban:


A betegek 35,2%-a 15 éven aluli, 33%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába a betegek 21,4%-a tartozott, 10,4%-a pedig 60 éven felüli volt.

 

A megye mintavételezésre kijelölt háziorvosai által levett 16 minta közül ezidáig 6 esetben került kimutatásra Influenza A vírus.

 

Az év 2. hetéig két általános iskolásokat érintő járvány alakult ki, mindkettőt laboratóriumi vizsgálattal alátámasztott Influenza A vírus okozta.

 

A megyében kórházi látogatási tilalom elrendeléséről még nem értesültünk.

AktuálisinfluenzaJász-Nagykun-Szolnok megye