2024.04.18, Csütörtök

Szolnoki lakossági fórum a Véső úti beruházásról

info.szolnok.hu

2017.01.19. 15:01

A sportcélú fejlesztés nem csupán egy teljesen újjáépített atlétikai centrumot, egy megújult sportcsarnokot, valamint az újra megnyitó modernizált MÁV Strandot foglalja magában, hanem egyúttal rendezi a térség belvízelvezetését, s megnyitja a környéket a tömegközlekedés előtt.

Hirdetés

Szolnokon a Véső úti beruházás az egész lakóövezetet megváltoztatja, mégpedig pozitív irányban – mondta a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában rendezett lakossági fórumán Szabó István alpolgármester, egyben a városrész önkormányzati képviselője.

 

A lakossági fórumon ott volt Szalay Ferenc polgármester is, aki többek között arról is szólt, hogy jelenleg egy dobópályával szeretnék kibővíteni az atlétikai központot, amihez egy kisebb területet igényeltek a MÁV-tól.

- Természetesen akkor sem esünk kétségbe, ha nem sikerülne megegyezni vasúttársasággal, akkor megépítjük a külön dobópálya nélkül.

 

Egy másik, immár számos lakossági hozzászólást felvető téma a Hunyadi úti parkolás fizetőssé tételének a kérdése volt. Szabó István elmondta a jelenlévőknek, hogy levelet kapott a környéken élőktől a város önkormányzata, melyben kérik, hogy tegyék fizetőssé a Hunyadi út egy nagyobb szakaszát. Indoklásukban azt írták, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz érkező ügyfelek, valamint a dolgozók autói miatt nem tudnak sokszor a saját házuknál megállni, garázsukba, udvarukba behajtani.

A fórumon felszólalók szerint indokolt a fizetőssé tétel, mert így biztonságban látnák, hogy a saját otthonuk közelében mindig meg tudjanak állni napközben is.

- Úgy vélem, hogy érdemes megkérdezni a környék valamennyi háztartását – válaszolt a felvetésekre Szalay Ferenc polgármester. – Mert vannak kellemetlenségei is a fizetőparkolásnak. Hétvégente például a kötelező úttisztításkor el kell innen állni a gépjárművel a takarítás idején. Ezt a döntést akkor kell meghoznunk, ha azt valóban támogatja a környék lakosságának meghatározó többsége.

AktuálisSzolnokberuházáslakossági fórum