2024.03.28, Csütörtök

Átépítik a Szabadság téri csomópontot Szolnokon

info.szolnok.hu

2017.02.17. 10:04

Az érintett szakaszt szűk forgalmi sávok és a csomópontot taglaló középszigetek jellemzik, melyek az átbocsájtó képességet nagymértékben csökkentik. Az átépítendő szakaszokon megnövekszik a szigetek melletti forgalmi sávok szélessége, melyekben a gépjárművek komfortosabban és biztonságosabban közlekedhetnek, valamint a csomópont átbocsájtó képessége is javul.

Hirdetés

 

Érintett szakaszok:

- Kossuth L. u. irányából a városi Tisza-hídra (Damjanich utcai kihajtótól a híd irányába) haladó forgalmi sávok melletti jobb oldali nagy íves sziget átépítése, mellyel a besoroló sávok szélessége és felállási hossza megnő.

- Tisza-híd irányából a Zagyva-híd irányába (a városba bejövő forgalmi irányba) haladó forgalmi sáv melletti középsziget átépítésével, a Pólya T. út irányába vezető sáv kiszélesedik így ezen sáv, valamint a Zagyva-híd irányba vezető forgalmi sáv akadálymentesebb forgalmat biztosít.

Kezdés tervezett időpontja: 2017. február 28.

Várható befejezés: 2017. március 10.

 

Forgalomkorlátozások lesznek, de a munkavégzés az állandó forgalom mellett zajlik.

I. ütem. Bontási munkák az átépítendő (Kossuth L. utcai felhajtó) járdasziget mellett:

Forgalomkorlátozás nincs, csak az építendő járdasziget mellett forgalmisáv szűkítés Esetenkénti, rövid idejű lezárás a forgalmi sávban jelzőőrős irányítás mellett (bontott anyag el-, ill. építő anyag beszállításnál)

II. ütem. Bontási munkák az átépítendő (Pólya T. u. irányába lehajtó) középsziget mellett:

Forgalomkorlátozás nincs, csak az átépítendő középsziget mellett forgalmi sáv szűkítés. Esetenkénti, rövid idejű lezárás a forgalmi sávban jelzőőrös irányítás mellett (bontott anyag el-, ill. építő anyag beszállításnál)

III. ütem. Burkolatmarások

A munkálatokat a kivitelező három területen egy nap alatt végzi el, mely során részleges útlezárások várhatóak a nap különböző szakaszaiban jelzőőrös irányítás mellett, a tömegközlekedés a nap folyamán zavartalanul biztosított lesz.

1. Kossuth L u. felőli felhajtósáv burkolatmarása:

Kossuth u. felőli felhajtó sávot lezárják, csak a tömegközlekedés számára biztosított a forgalom jelzőőrös irányítás mellett.  A többi forgalmi ágon a forgalom biztosított.

2. Tisza-híd városból kifelé menő forgalmi sáv elejének marása:

Kossuth L. u. felőli forgalmi sávokat mindkét irányú forgalom elől lezárják, csak a tömegközlekedés számára biztosított a forgalom, jelzőőrös irányítás mellett. Verseghy út felől a Kossuth L. u. irányába csak tömegközlekedés járművei közlekedhetnek.

3. Tisza-híd - Pólya Tibor utca irányú és Tisza-híd – Zagyva-híd irányú forgalmi sávok marása:

A Tisza-hídra csak a Kossuth L. út irányából lehet felhajtani (Ady E. u.-Dózsa Gy. u. útvonalon). A Tisza-hídról a Pólya T. és Verseghy u. irányába lehet lehajtani. A Pólya T. utcáról csak a Zagyva-híd irányába lehet közlekedni.

A 3 területen végzett marási munka, várhatóan területenként 2-3 órát vesz igénybe a vasárnapi nap során.

IV ütem. Aszfaltozási munkálatok.

Hétfő: Kossuth L. u. felőli felhajtósáv aszfaltozása

Kedd: Tisza-híd városból kifelé menő forgalmi sáv elejének, valamint Tisza-híd - Pólya T. utca és Tisza-híd – Zagyva-híd irányú forgalmi sávok aszfaltozása.

A munkálatok alatti ideiglenes forgalomkorlátozás megegyezik a marási munkálatok területenkénti forgalomkorlátozásával.

V. Ütem. Burkolatjel festési munkák

A teljes építési területen folyamatosan zajlanak a munkálatok forgalom mellett.

AktuálisSzolnokútfelújítás