2024.04.25, Csütörtök

Áprilisi közgyűlés - családi házas övezet lesz a volt szolnoki tüdőkórház területe

info.szolnok.hu

2017.04.28. 08:58

Még idén elkezdődhet a Tüdőkórház bontása. Az épületet teljes egészében lebontják – természetesen az őspark megóvásának figyelembevételével. Az intézmény helyére családi házak épülhetnek majd. A munkálatok már idén elkezdődnek, s a tervek szerint 2018 végére befejeződnek. A bontást közművesítés és útépítés követi, az első telkeket pedig várhatóan 2018 végén kezdik értékesíteni.

Hirdetés

A napirend előtti kérdéseket követően Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének április ülésén dr. Egedi István rendőr ezredes ismertette a képviselőkkel a város közbiztonsági beszámolóját. A testületi ülésen egyebek mellett elhangzottak az önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásáról szóló beszámolók, valamint átadták a Szolnok Rendőre elismerést.

Szalay Ferenc polgármester példamutató hozzáállása alapján, kiemelkedő munkája elismeréséül a város nevében a Szolnok Rendőre elismerést, s egy Police márkájú órát adományozott dr. Egri Zsolt r. őrnagynak a Rendőrség Napja alkalmából.

 

Egy újabb cég, ezúttal az UNISIL Hungary Szilikongyártó Korlátolt Felelősségű Társaság mutatta be tevékenységét a testületnek, az ezt követő napirend a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum tagintézmény-vezetőinek megbízásához fogalmazott meg véleményt. A közgyűlés mindegyik pályázó személyét alkalmasnak találta.

 

A KMKK Zrt. mintegy 231 milliós forintos vesztesége van, ezért a közgyűlés 50 milliós támogatásról döntött.  A társaság korábban 33 millió forint támogatást kapott az államtól, maradt 198 millió hiány. Ennek a hiánynak a fedezésére biztosít előleget a döntés alapján az önkormányzat. Június 19-től több járatmódosítás is várható a helyi járatos buszok esetében, emellett megállók helyei és nevei is változhatnak. Nyár közepétől a RepTárnál is megáll majd 1Y-os járat. A változtatásokról a KMKK Zrt. honlapja tájékoztat.

 

Elfogadta a közgyűlés az önkormányzati tulajdonú szolnoki szervezetek - köztük a SZOLLAK Kft, a Szolnoki Ipari Park Kft. és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Kft. - 2016-os gazdálkodásáról szóló beszámolókat és a város önkormányzatának 2016. évi költségvetésének zárszámadását is.2016-ban az önkormányzat összbevétele 28,2 milliárd forint volt, a kiadása ennél 5 milliárddal kevesebb. A 2016-os maradványból 3,2 milliárd forint már beépült a 2017-es költségvetésbe, ezt az összeget fejlesztésre fordítják idén. További 1,2 milliárd forintot tartalékol az önkormányzat a 2017 utáni évekre, illetve a fennmaradó összeg az idén előre nem látható, rendkívüli kiadások fedezetére szolgál.

 

Szolnok testvérvárosi kapcsolatainak megerősítését segíti az a kulturális megállapodás, amit a város május elején köt Debrecennel, Kecskeméttel, Komárommal, Váccal, Győrrel és Gyulával. A kezdeményezést Balatonfüred önkormányzata indította el, amellyel Szolnok 2013 óta áll turisztikai és kulturális testvérvárosi kapcsolatban. A települések így hatékonyabban vehetnek részt az Európai uniós pályázatokban. A szerződést az érintett városok május 8-án a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban írják alá.

 

Megszületett a döntés, pályázatot nyújt be a város, így megosztott gyalog- és kerékpárút épülhet a Szolnoki Ipari Parkban. Mivel a fejlesztés nem bevételtermelő beruházás, azért a pályázat támogatási intenzitása 100 %-os.

 

Elfogadták a Modern Városok Program keretében a "Szolnoki Művésztelep fejlesztése" című projekt előrehaladásáról szóló tájékoztatót a képviselők, és jóváhagyták a támogatási kérelmet is, és döntöttek arról is, hogy az önkormányzat részt vesz egy levegőtisztaság-védelmi nemzetközi integrált pályázaton.

 

 

AktuálisSzolnokSzolnok Megyei Jogú Város KözgyűlésSzolnoki Tüdőkorház