2024.03.29, Péntek

Zárt ülésen tárgyalták a megyei TOP-os pályázatokat

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2017.04.25. 09:51

Kihelyezett ülést tartott a kunszentmártoni Polgármesteri Hivatalban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés.

Hirdetés

Zárt üléssel kezdődött a közgyűlés, a képviselők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program - a Megyei Döntéselőkészítő Bizottság által támogatott - megyei támogatási kérelmeiről döntöttek.

Folytatódtak a járási hivatalok beszámolói is, ezúttal a kunszentmártoni és mezőtúri szervezet került napirendre, emellett a képviselők megalkották a megyei önkormányzat 2016. évi költségvetésének zárszámadási rendeletét.

 

Az ülés Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr köszöntőjével kezdődött, aki elmondta, nagyon fontosnak tartja a jó és szoros együttműködést a megyei önkormányzattal, a megyei közgyűléssel, ezért tartották fontosnak meghívni kihelyezett ülésre a testületet. 


Kovács Sándor elmondta, hogy a megye egységét szimbolizálja a kihelyezett ülés mellett, hogy a TOP-os pályázatok kapcsán a megyei közgyűlés képviselői egységesen, szinte egyhangúan döntöttek a támogatási kérelmekről. A 2014-2020-as ciklus Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja (TOP) 14 db intézkedésére benyújtott, összesen 347 db támogatási kérelem döntési javaslatáról döntött a Megyei Közgyűlés zárt ülésen. 347 db projekt részére mindösszesen 42 milliárd 619 millió 262 ezer 898 forint támogatási összeg megítéléséről hozott határozatot a testület és erősítette meg a TOP Irányító Hatóságának döntési javaslatát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2016.évi költségvetésének teljesítéséről – 732.664 ezer Ft bevétellel és 390.241 ezer Ft kiadással - és a zárszámadási rendelet megalkotásáról szóló előterjesztést a képviselők elfogadták.Napirenden szerepelt több, a megyei önkormányzat feladatkörébe tartozó tevékenységről szóló szakmai beszámoló - környezetvédelmi, területfejlesztési, területrendezési - elfogadása is.

Az eredeti napirendi pontok között szereplő katasztrófavédelmi, közúthálózati és közbiztonsági megyei beszámolók lekerültek a napirendről és a következő, május második felében tervezett közgyűlésen szerepelnek a közgyűlési napirendek között. 
 

Galéria

AktuálisKunszentmártonJász-Nagykun-Szolnok Megyei KözgyűlésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat