2024.04.25, Csütörtök

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal két korszerűsített épületét Jászberényben

mti

2017.06.28. 14:56

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal több mint 172 millió forintból korszerűsített két épületét Jászberényben. A Környezeti és energiahatékonysági operatív programban megvalósult beruházások eredményeként az épületek működtetésében éves szinten 4,7 millió forintos megtakarítás várható.

Hirdetés

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Jászberényben az eseményen elmondta: a Kehopban csaknem 25 milliárd forintból 330 épület, az összes, mintegy 1500 kormányhivatali épület egyötöde újul meg. Az elmúlt egy évben a 330 beruházás egyharmada, 110 el is készült.
A korábbi, Környezeti és energia operatív programban (Keop) 114 kormányhivatali épület újult meg több mint 16 milliárd forintból.


Kállai Mária kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője elmondta: a Kehopban 1,2 milliárd forintból korszerűsödnek a kormányhivatal középületei. A programban öt településen tíz helyszínen végeznek korszerűsítést - számolt be. Az ingatlanok közül négy Szolnokon, kettő Jászberényben, kettő Törökszentmiklóson, egy Kunszentmártonban és egy Tiszafüreden található. A Keopban korábban 617 millió forint támogatásból a hivatal 6 épületének energiahatékonysági fejlesztése valósult meg.

 

Csikós Sándor, a kormányhivatal főosztályvezető-helyettese elmondta: a fejlesztéssel javultak például az épületek hőtechnikai adottságai, korszerűbb lett a fűtési és használati melegvíz-rendszer. A beruházás a környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését segíti elő, amellyel az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők.


A tíz megyei helyszínen a beruházásokban megvalósul a teljes homlokzati hőszigetelés, nemesvakolatot készítenek, megtörténik a nyílászárók cseréje, a fűtés- és elektromos hálózat felújítása, egyes épületekben például geotermikus berendezéseket telepítenek.

A két jászberényi épület kivitelezője a jászberényi Pócs és Társa Kft. volt.

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője elmondta: az elmúlt 3-4 évben csaknem 80 milliárd forint fejlesztés érkezett a Jászságba.

Galéria

Aktuálisenergetikai korszerűsítésJászberényJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal