2024.03.29, Péntek

Bróker Marcsi több tucat csalása már elévült

magyaridok.hu

2017.07.10. 10:39

A döntően magánszemélyeknek okozott károk százezer forinttól egymilliárd forintig terjednek.

Hirdetés

Elévülés miatt szüntetett meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 33 sértett sérelmére elkövetett csalás miatt indult nyomozást a Bróker Marcsi néven elhíresült Dobrai Sándorné ellen – válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész egy képviselői kérdésre. Az is kiderült, hogy a hajdúsági Egyeken – sukorói mintára – telekcserén vesztett pénzt a helyi önkormányzat, ami miatt nyomozást indíthat az ügyészség.

Bróker Marcsi 33 károsultja esetében megszüntették a büntetőeljárást – derült ki a legfőbb ügyész Lukács László György országgyűlési képviselőnek adott válaszából. Polt Péter szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség elévülés miatt szüntette meg a nyomozást. Dobrai Sándorné ennek a 33 sértettnek 211 226 605 forint kárt okozott, 21 sértett esetében teljes egészében, 8 esetében részben megtérült, míg 4 esetében nem térült meg a kár. Öt sértett tett panaszt a megszüntetés ellen, panaszuk elbírálása folyamatban van.


Ismert, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat június közepén a Bróker Marcsi néven elhíresült karcagi Dobrai Sándornéval szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A büntetőeljárásban 768 sértettet sikerült azonosítani, akiknek a kára összesen meghaladja a tízmilliárd forintot, ezzel szemben a vádlott az évek során a sértettek részére négymilliárd forintnál kevesebbet fizetett ki. A főügyészség a mellékletekkel együtt mintegy 64 ezer oldalnyi nyomozati irat alapján döntött a vádemelésről. A terjedelmes, 1729 oldalnyi vádiratban összesen 768 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, kétrendbeli sikkasztás, ötrendbeli számvitel rendjének megsértése, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt történt vádemelés az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

 

 

AktuálisKun-Mediátor Kft.Bróker Marcsi