2024.04.19, Péntek

Fél éves a Szolnoki Tankerületi Központ

alfoldhir.hu

2017.07.24. 08:45

28 település önkormányzatának 38 köznevelési intézményével áll kapcsolatban.

Hirdetés

Hivatalosan ez év január elsejétől kezdett működni önállóan, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból kiválva a központ. Ez más átszervezést illetve átszervezéseket is jelentett, de a lényeg az, hogy az általános – és középiskolák irányítása, fenntartása ismét közelebb került magukhoz az intézményekhez – derült ki Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató szavaiból.

Korábban is kiváló volt a KLIK-időkben a települések és a jogelőd szervezet között, ez most is ugyanígy van. A megyében két tankerületi központ van, a másik Jászberényben alakult meg egy hónappal a szolnoki után. A szolnoki méretekről: hetvennyolc épületben 561 tanulócsoportban 13 200 tanuló készül a jövőre, közöttük a kétezer középiskolás. Az oktató-nevelő-fejlesztő munkát a tankerületben 1475 pedagógus végzi.

A központhoz tartozó iskolák több, mint kétmilliárd százhatvan millió forintnyi fejlesztésre pályáztak, azok elbírálása megtörtént, a legtöbb helyütt már a munkák is elkezdődtek. Szutorisz-Szügyi Csongor arról is beszélt, hogy ebben az új működtetésű rendszerben az intézményeknek éves költségvetési keretük van, ez sokkal jobban kezelhető, mint korábban. Az idei esztendőben a Szolnoki Tankerületi Központ 10 milliárd forinttal gazdálkodik.

AktuálisSzolnokSzolnoki Tankerületi Központköznevelési intézmény