2024.03.29, Péntek

Megkezdődött a konyhafejlesztés Mezőtúron

mezotur.hu

2017.07.16. 08:23

Jelenleg a projekt előkészítési fázisban van, megvalósításának tervezett időtartalma 36 hónap.

Hirdetés

Mezőtúr Város Önkormányzata által - a TOP-1.1.3-15 „Helyi gazdaságfejlesztés” című felhívására – benyújtott „Közétkeztetést ellátó konyha fejlesztése Mezőtúron” című TOP-1.1.3-15-JN1-2016-00014 azonosítószámú pályázat bruttó 60 millió Forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a közétkeztetési feladatot ellátó főzőkonyha fejlesztésére.

Mezőtúr Város településen a közétkeztetési főzőkonyha jelenlegi állapota, és az előírásokhoz való egyre nehezebb megfelelés szükségessé tette a felújítást. A projekt célkitűzése a leromlott állapotú konyha kiváltása, az Önkormányzat tulajdonában lévő másik ingatlankihasználatlan, felújításra váró, megfelelő kapacitású főzőkonyhájára.

A projekt keretében belső átalakítás és korszerűsítés valósul meg, mely során megtörténik az elektromos és szennyvízhálózat, elszívó rendszer, öltöző felújítása, a megfelelő állapotú konyhaüzemi eszközök áthelyezése, hiányzó berendezések beszerzése, az irodai helyiségekbe való bejutás akadálymentesítése, valamint a főzőkonyha kapacitásának növelése. A jelenlegi napi 1200 adagot 1300 adagra kívánja növelni.

A program során egy modern főzőkonyha létesül a költséghatékony, fenntartható, biztonságos és szabályos üzemeltetés érdekében. A beavatkozásoknak köszönhetően hosszútávon biztosítottá válik a főzőkonyha HACCP rendszer követelményeinek megfelelő működtetése, ezáltal megőrizhető a kiszolgáló alkalmazottak munkahelye és a települési közétkeztetés.

 

 

Aktuálispályázatmezőtúrközétkeztetés