2024.04.19, Péntek

Nagyléptékű útfelújításokról született döntés a Jászságban

szoljon.hu

2017.07.06. 08:31

Közel 6,2 milliárd forint értékű útfelújítást jelentett be szerda délre összehívott sajtótájékoztatóján Pócs János országgyűlési képviselő.

Hirdetés

Önálló képviselői módosító javaslata alapján a 2018-as költségvetésben teremtettek fedezetet a 32-es főút közel tizenöt kilométeres szakaszának felújítására, megerősítésére. Költségvetési forrásból a főút jászfényszarui körforgalmi csomópontjától, Pusztamonostoron keresztül a jászberényi városhatárig újulhat meg, egy pályázati támogatás segítségével pedig egészen a város belterületén a 32-es, 31-es főutak lámpás csomópontjáig folytatódhat a felújító munka.

Pócs János facebook

A teljes szakaszon kicserélik az útburkolat tíz centiméter vastag kötőrétegét illetve öt centiméter vastag aszfalt kopórétegét. Ahol szükség van rá, ott az útpálya teljes szerkezetét is megerősítik, valamint rendezik az útpadkát, javítják az útszegélyt. A jászság országgyűlési képviselője hozzátette, a költségvetés elfogadásával lehetőség nyílik a Szolnok Jászkisér összekötő úton, a Jászkisér – Tiszasüly közötti, rendkívül rossz állapotban lévő, több mint húsz kilométer hosszú útpálya megújítására.

Itt is cserélik a kötő-, illetve kopórétegeket az útterhelésnek megfelelő vastagságban, illetve helyenként erősítik az útszerkezetet is. A képviselőtől megtudhattuk, hogy a tervezői, közbeszerzési előkészítő munkát követően akár már ősszel megkezdődhetnek a kivitelezések, de remény van arra, hogy legkésőbb 2018 végéig befejeződjenek a munkálatok. A tájékoztatón jelen lévő Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere üdvözölte a bejelentéseket.

Forrás: szoljon.hu

AktuálisJászságútfelújítás