2024.03.29, Péntek

Szolnokon egyeztettek a megyei TOP pályázatok sikeres megvalósításáért

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.07.11. 09:40

A cél, hogy az 53 milliárd forintot megfelelően felhasználva valósíthassák meg.

Hirdetés

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal járási szintű szakmai egyeztetéseket kezdeményezett a települési önkormányzatok polgármesterei és önkormányzati fejlesztéssel foglalkozó szakemberei részére annak érdekében, hogy a 2014-2020-as Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Jász-Nagykun-Szolnok megyébe érkező 53 milliárd Ft-ot meghaladó fejlesztési forrásait az önkormányzatok sikeresen, jogszabályoknak megfelelően felhasználva valósíthassák meg fejlesztési elképzeléseiket. A szolnoki szakmai egyeztetésen részt vett dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos, és Berecz Zsolt a megyei közgyűlés alelnöke is.

A járási székhely városokban tartott szakmai egyeztetéseken a jelenlévő önkormányzati vezetőket tájékoztattuk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban a Szolgáltató Kormányhivatali Modell keretében létrehozott beruházási referensi rendszer működéséről. A beruházási referensek (a járási hivatalok vezetői, illetve vezető beosztású tisztviselői) feladata, hogy mind a vállalkozói, mind az önkormányzati beruházások megvalósításához kapcsolódó közigazgatási eljárásokat koordinálják, és a mielőbbi megvalósítás érdekében pontos tájékoztatást adjanak a beruházásokhoz kapcsolódó közigazgatási eljárások menetéről, határidejéről, szükséges dokumentumokról.

A szakmai megbeszélésen a kormányhivatal érintett szervezeti egységeinek vezetői is részt vettek, akik a felmerült kérdésekre választ adtak, és tájékoztatták a jelenlévőket a beruházások megvalósítását esetlegesen akadályozó tényezők megoldási lehetőségeiről is. A kormányhivatal a beruházási referensek vezetésével továbbra is kiemelt figyelmet fordít és szakmai támogatást nyújt a TOP- pályázatok sikeres megvalósítása érdekében.

AktuálisTOP pályázatokJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal