2024.04.20, Szombat

Több tízezer embert várnak Tiszafüredre

alfoldhir.hu

2017.07.04. 12:12

A Tiszafüredi Halasnapok 2017. július 7-9. között kerül megrendezésre Tiszafüreden. Kovács Sándor a térség legrégebbi és legnagyobb rendezvényének nevezte. A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke szerint, amennyiben a július 7 és 9. között megrendezésre kerülő programsorozat iránt nagy az érdeklődés, akkor a Tisza-tó többi települése és programja is sok látogatóra számíthat. A Halasnapok a természetjárókat, a kerékpárosokat, a szórakozni vágyókat egyaránt megszólítja.

Hirdetés

 

„AZ A CÉLUNK, HOGY DEBRECENTŐL A HORTOBÁGYON KERESZTÜL A TISZA-TÓIG NE CSAK PÁR NAPRA, HANEM AKÁR EGY HÉTRE SZÓLÓ LENYŰGÖZŐ ÉLMÉNYT ADJUNK A BELFÖLDI ÉS KÜLFÖLDI TURISTÁKNAK EGYARÁNT.”– emelte ki Kovács Sándor.

Újdonság, hogy idén egy három napra szóló, mindössze 500 Ft-ba kerülő támogatói jegy megvásárlásával és karszalaggal lehet részt venni a Halasnapok programjain.

 

Ujvári Imre polgármester elmondta, hogy az 1978-óta megrendezendő Halasnapokon minden alkalommal új ötletekkel és minden embert érdeklő programokat kívánnak meg megvalósítani. A három napos rendezvény július 7-én a hagyományos karneváli felvonulással indul, amelyen több, mint félezer résztvevő fog felvonulni, akik az ország különböző pontjairól érkeznek. A három napos rendezvényen több hazai sztárfellépő színesíti a programot. Meglepetésként az érdeklődők egy hőlégballonon, akár több tíz méteres magasságból gyönyörködhetnek a panorámában.

 

„EBBEN AZ ÉVBEN A HALÉTELEK UTCÁJA, MINT ÚJ ATTRAKCIÓ JELENIK MEG A HALASNAPOKON, MELY A HALFOGYASZTÁST ÉS AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁST HÍVATOTT NÉPSZERŰSÍTENI”– emelte ki Ujvári Imre.

 

Hegedűs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy évente több, mint 200 ezer kilogramm halat fognak ki a Tisza-tóból, melynek oka, hogy egyre több látogató érkezik az ország második legnagyobb tavához. A második alkalommal megrendezésre kerülő Tiszai Halételek Gasztrofesztiválra rekordszámban jelentkeztek. Közel 40 bográcsban főzik majd az idén hungarikummá vált tiszai halászlevet.

 

 

AktuálisTiszafüredtiszai halászléTiszafüredi Halasnapok