2024.04.19, Péntek

Virágos parkjaival versenyez Szolnok

szolnok.hu

2017.07.28. 11:34

Az egyre népszerűbb megmérettetés régiós zsűrielnöke csütörtökön pontozta a megyeszékhelyt, nagyon szép és egyedi megoldásokkal találkozott Szolnokon.

Hirdetés

 

300 település nevezett az idei Virágos Magyarország versenyre. Ez hazánk településeinek mintegy 10 százaléka. Szolnok az Észak-magyarországi régió csoportjába került, melyben összesen 40 önkormányzat található. A zsűri elnöke csütörtökön pontozta Szolnokot. Nem csak a virágosításra figyelt, érdeklődött a hulladékkezelés és a turizmus felől, nézte a növényvédelmet és a környezettudatos nevelést is. A növények színvilága, mennyisége, különlegessége, de még a kontrasztok is számítanak.

"Hely ismeretem nem nagyon van, de itt a békás szökőkútnál, az országos virágbemutatóról hoztak tapasztalatot, de a virágágyásban korábban nem bevált fajták lecserélésével alakult ki." -mondta Ferenczi Tamás zsűrielnök.

Szolnok 2010-ben regionális díjat, Arany rózsa-díjat kapott, tavaly pedig a legvirágosabb étterem versenyét a Galéria Étterem nyerte. Az idei zsűrizés augusztus végére lezárul, összesítik a pontszámokat, eredményt ősszel hirdetnek. A győztes az európai versenyben képviselheti hazánkat.

AktuálisSzolnokVirágos Magyarországért