2024.04.26, Péntek
A nagy melegben bőven akad dolguk a Szolnok megyei tűzoltóknak

A nagy melegben bőven akad dolguk a Szolnok megyei tűzoltóknak

jasz.katasztrofavedelem.hu

2017.08.03. 09:46

Szinte nincs olyan megye az országban, ahol ne dolgoztak volna a tűzoltók a hőség miatt kialakult helyzeteknél.

Hirdetés

 

Égő területekhez, lángoló autókhoz és épületekhez riasztották a tűzoltókat megyeszerte a tegnapi nap során.

A kora délutáni órákban Kunszentmártonban a Körös gát mellett Szelevény irányában csaptak fel a lángok, ahol egy 2000-3000 négyzetméteres területen száraz fű és erdősáv aljnövényzete égett. A kunszentmártoni tűzoltók oltották el a lángokat kéziszerszámokat is igénybe véve.

Tószegen egy 15x7 méteres lakóház garázsában egy Opel Meriva típusú szgk. kapott lángra, ahol a tűz átterjedt a lakóépület tetőszerkezetére is. A helyszínre kiérkező szolnoki hivatásosak a garázsban lévő tüzet habsugárral oltották, majd az épület tetőszerkezetére átterjedt lángokat fékezték meg. Ezt követően a Szolnok, Százados utcára riasztották a szolnoki  egységet, ahol egy benzin üzemű személygépkocsi motortere égett, melyet 1 D sugárral oltottak el.

Közben Jászberényben egy 3x4 méteres kunyhó égett, melyet a kiérkező jászberényi tűzoltók rövid idő alatt eloltottak.

 

A nagy melegre tekintettel, kiemelten figyeljünk, hogy ne hagyjunk a gépkocsiban napsütésnek kitett helyen hajtógázzal működő flakonokat és gázöngyújtót, mert ezek is tüzet okozhatnak. Ha felhevült az autó motorja, akkor a gépkocsival ne álljunk száraz aljnövényzetre, mert a gaz és az autó is lángra kaphat. A közúton, vasúton utazó dohányzók égő gyufát, cigarettavéget ne dobjanak ki a járműből a nyári avar -, bozót -, gabona -, valamint erdőtüzek kialakulásának megelőzése érdekében.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság