2024.04.18, Csütörtök

MFB pont nyílt Szolnokon

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.08.17. 07:12

MFB pont nyílt Szolnokon, az OTP Bank Szapáry úti fiókjában. A bankfiókban kialakított ponton az összes elérhető hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermék teljes értékesítési, hitelezési folyamatát elvégzik.

Hirdetés

Az MFB 2016-ban az európai források elosztására létrehozta a 442 MFB pontból álló hálózatát a hiteltermékek értékesítésére.

– Ez azért jelentős lépés, mivel a magyar gazdaság fejlesztése érdekében nagyon fontos, hogy a lakossági ügyfelek és a vállalkozások minél könnyebben és gyorsabban hozzájussanak az európai uniós forrásokhoz – hangsúlyozta az átadó ünnepségen Windheim József, az OTP Bank Dél-alföldi Régiójának ügyvezető igazgatója.

Idén további kétszáz MFB Ponttal bővül a hálózat az OTP Bank, az MKB Bank, a GRÁNIT Bank és az NHB Bank konzorciumának köszönhetően.

Július harmincegyedikével 126 új MFB Pont kezdte meg működését, melyet – legkésőbb év végéig – további 74 megnyitása követ majd. Ezzel összesen 642 elemből álló hálózat gondoskodik majd az európai uniós hitelek és támogatással kombinált hitelek közvetítésével a vállalkozások és a lakossági ügyfelek számára.

Az OTP Bank 163 fiókjában alakít ki MFB Pontot. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Jászberényi, Karcagi, Mezőtúri, Tiszafüredi és a Törökszentmiklósi OTP bankfiókokban második kategóriájú MFB Pontok üzemelnek.

Szeptember 29-ig további három bankfiókban – Jászapátin, Kunhegyesen, Kunszentmártonban – harmadik kategóriájút alakítanak ki, melyek fő feladata a tájékoztatás és az ügyfélérdeklődés továbbítása.

A bővítés célja, hogy a kedvezményezettek minél több helyen, a lehető leggyorsabban jussanak a jelenleg még rendelkezésre álló mintegy 320 milliárd forintos forráshoz, szakmai tanácsadással támogatva.

– Bízunk abban, hogy az uniós visszatérítendő források iránt továbbra is növekvő lesz az érdeklődés, ezért kulcsfontosságúnak érezzük, hogy bankunk – mint hazánkban a legnagyobb fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bank – minél hangsúlyosabban járuljon hozzá a források sikeres lehívásához és felhasználásához.

– Fontosnak tartjuk, hogy a lakosság számára meghirdetett 100 milliárd forintot meghaladó energiatakarékossági és megújuló energiafejlesztésekre irányuló 20 éves hitelek mielőbb kihelyezésre kerüljenek – hangsúlyozta Windheim József.

AktuálisMFB PontJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal