2024.03.28, Csütörtök

Neumann János nevét vette fel a Kecskeméten és Szolnokon működő egyetem

mti

2017.08.02. 10:19

2017. augusztus elsejétől Neumann János Egyetem megnevezéssel működik tovább a korábbi Pallasz Athéné Egyetem.

Hirdetés

 

A névváltoztatást az egyetem szenátusa azért kezdeményezte, mert meggyőződése, hogy a magyar származású világhírű tudós tudományos-kutatói öröksége és szellemisége minden tekintetben kapcsolódik az egyetem sokszínű szakmai, tudományos és képzési tevékenységéhez. 
Ailer Piroska, az egyetem rektora kedden, Kecskeméten, az egyetem névtáblájának avatóünnepségén kijelentette: az intézménynek nagy megtiszteltetés, hogy Neumann János nevét viselheti, és mindent megtesz annak érdekében, hogy előmozdítsa a névadó tudományos munkásságának, eszmeiségének ápolását és tovább örökítését.  

Finta Zita kancellár elmondta, hogy az intézmény előtt álló fejlesztési célok és tervek egyik fontos mérföldköve a Gazdaságtudományi Tudásközpont létrehozása volt, amelyről 2017 júniusában döntött a szenátus. A központ képezi majd az alapját a közeljövőben létrehozni kívánt Gazdaságtudományi Karnak, melynek az épülő új campus ad majd helyet.       

Az új campus oktatási épülete várhatóan jövő szeptemberre készül el. A beruházás következő ütemében felépülő igazgatási-adminisztrációs épületek, a tudástár-könyvtár és a kollégium pedig biztosítéka lesz annak, hogy az egyetem új kara által nyújtott versenyképes és színvonalas képzés a legkorszerűbb oktatási környezetben valósul meg.


Közben lezárult a kecskeméti campus építés első ütemének műszaki ellenőri, valamint lebonyolítói feladataira kiírt közbeszerzési eljárás, melyet a Campus 2017 Konzorcium nyert meg - tájékoztatta az építkezést koordináló Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. az MTI-t.
A közlemény szerint az ajánlati felhívás április 8-án jelent meg. A nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárás során négyen tettek ajánlatot, amelyekből a hiánypótlási adatszolgáltatások után kettő maradt érvényes. A bíráló bizottság döntése értelmében a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlatot a Campus 2017 Konzorcium adta, amelynek tagjai a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. és a Friday Creative Kft. Az egyetem - a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával - 2016. július 1-jén négy karral kezdte meg működését, Pallasz Athéné Egyetem néven. 

AktuálisSzolnokSzolnoki Gazdálkodási KarNeumann János Egyetem