2024.03.29, Péntek

Szolnok lett a Legvirágosabb Úticél

info.szolnok.hu

2017.08.15. 06:29

A Virágos Magyarországért versenyen belül facebook-os közönségszavazással Szolnok elnyerte a Legvirágosabb Úticél címet. 

Hirdetés

 

1. Szolnok: több mint 1000 megosztás, illetve több mint 3200 szavazat

2. Pécs: több mint 550 megosztás, több mint 3100 szavazat

3. Eger: több mint 30 megosztás, több mint 800 szavazat

Versenyben volt még: Veszprém, Nagykanizsa, Zalaegerszeg

Szolnok idén is nevezett a Virágos Magyarország versenyre. Az egyre népszerűbb megmérettetés régiós zsűrielnöke július végén pontozta a megyeszékhelyet. Mint mondta: nagyon szép és egyedi megoldásokkal találkozott Szolnokon.

300 település nevezett az idei Virágos Magyarország versenyre. Ez hazánk településeinek mintegy 10 százaléka. Szolnok az Észak-magyarországi régió csoportjába került, melyben összesen 40 önkormányzat található. A pontozáskor a zsűri elnöke nem csak a virágosításra figyelt: érdeklődött a hulladékkezelés és a turizmus felől, értékelte a város arculatának egyediségét és a környezettudatos nevelést is. A növények színvilága, mennyisége, különlegessége, környezeti feltételeknek való megfelelősége, de még a kontrasztok és a harmónia is számítanak az értékelésnél. Idén első ízben rendezték meg a Legvirágosabb Úticél közönségszavazást. Szolnok az 50.000 fő feletti város kategóriában lett első helyezett a facebook-os szavazáson.

Az eredményben az az igazán nagyszerű, hogy soha még ilyen széleskörű összefogással nem ért el eredményt közösségi médiában Szolnok. Mindez bizonyítja az itt élők lokálpatriotizmusát és azt, hogy helyes az irány a város arculatának formálását illetően, éppen ezért részben a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya tevékenységének elismerése is ez a cím.

Ezen a versenyen eddig minden évben elismerést, díjat kapott a város. A legrangosabb díjak közül Szolnok 2010-ben regionális díjat, Arany rózsa-díjat kapott, tavaly pedig a legvirágosabb étterem versenyét a Galéria Étterem nyerte – ezért Rozmaring díjat vehetett át. Az idei zsűrizés augusztus végére lezárul, összesítik a pontszámokat, eredményt ősszel hirdetnek. A győztes az európai szintű Virágos falvak és városok versenyben képviselheti hazánkat.

AktuálisSzolnokVirágos Magyarországért versenyLegvirágosabb Úticél