2024.03.28, Csütörtök

Tanműhely segíti a szakképzést a jászfényszarui Ipari Parkban

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.08.30. 13:47

A Thyssen Krupp konszern harminc milliárd forintba kerülő fejlesztése lassan a befejezés előtt áll, amely hosszú távon 500 munkahelyet teremt a Jászságban.

Hirdetés

 

Ünnepélyes keretek között adták át a jászfényszarui Iparik Parkban létesült tanműhelyt. A kormány 2010 óta kiemelt céljának tekinti az ország gazdasági önállóságát, a hazai vállalkozások támogatását és a foglalkoztatás erősítését. Az autóalkatrészeket gyártó óriás cég hazai vállalkozása a szakképzett munkaerő biztosítása érdekében tanműhelyt létesített a gyár mellett, melyet kedden adtak át.

Ennek a célnak a megvalósulásához rendkívül fontos a vállalkozások versenyképességének növelése, amelyhez két fontos tényező szükséges, a korszerű, modern technika alkalmazása és a jól képzett munkaerő. A kiegyensúlyozott gazdasági teljesítmény, a stabilitás és az vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre több nemzetközi viszonylatban is jelentős vállalkozás települ Magyarországra.

 

 

A Thyssen Krupp konszern most zajló és lassan a befejezés fázisába érő jászfényszarui fejlesztésének értéke harmincmilliárd forint, amely néhány éven belül ötszáz munkavállaló számára kínál kiszámítható jövőt. A fejlesztést a magyar kormány kiemelt beruházássá nyilvánította és ezen felül még 10,6 milliárd forinttal is támogatja. Mindez tovább erősíti a megye és ezen belül a Jászság gazdasági erejét- mondta ünnepi beszédében a megyei kormánymegbízott.

 

A konszern több évtizedes hagyományaira, és a németországi duális képzés területén szerzett tapasztalataira alapozva a jól képzett munkaerő biztosítása érdekében tanműhelyt hozott létre a létesülő gyár közvetlen közelében. A tanulók közvetlen közelről láthatják, tapasztalják meg a gyárban folyó munkát. Ez az ismeretátadásra a legjobb megoldás. A vállalkozás a munkavégzéshez szükséges elvárásait tanítja meg a képzésben részt vevőknek, miközben megismeri a diákok képességeit, hozzáállását, akaratát. A diákok pedig a szakma gyakorlati elsajátítása mellett munkakultúrát, pontosságot és felelősséget is tanulnak, amely jó alapot ad majd az elhelyezkedésükhöz.

 

A tanműhelyt jelképesen átadták a diákok képviselőinek. Az ünnepségen megjelent Pócs János a térség országgyűlési képviselője, Marc de Bastos Eckstein úr a magyarországi ügyvezető igazgató, Győriné Czeglédi Márta a település polgármestere és Sziráki András a megyei iparkamara elnöke.

AktuálisJászfényszarujászfényszarui Ipari ParkThyssen Krupptanműhely