2024.03.28, Csütörtök

Tekeregtek és okosodtak a szolnoki iskolások

szolnok.hu

2017.08.24. 14:38

Játékos, ugyanakkor a Szolnokkal és a kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatos tudást felfrissítő, bővítő vetélkedőn mérték össze tudásukat kedden délután felsős és középiskolás diákok.

Hirdetés

Az egyes állomások kézenfekvően a belváros kerékpárútjain lettek kialakítva. Lelkes és okos gyerekek hada teljesítette a pályát, az élen két ifjú hölgy végzett, nyereményük egy-egy 64 ezer forint értékű vásárlási utalvány, amelyet a Thököly úti Csepel Kerékpárcentrumban vásárolhatnak le.

A „Nyár végi teker(g)ő”címmel meghirdetett kerékpáros ügyességi vetélkedő megnyitóján Fejér Andor alpolgármester elmondta, hogy a rendezvény célja a város kerékpárút-hálózatának és a szolnoki kerékpáros turizmus népszerűsítése mellett a diákok tudásának bővítése a megyeszékhelyhez kötődő tudnivalókkal, illetve város- és sporttörténeti kérdésekkel kapcsolatosan – mindezt játékosan. Indulás előtt, illetve a célba érkezést követően a Kossuth téren a résztvevők kipróbálhatták a részegszemüveget, de volt „BikeSafe” kerékpár-regisztráció és kerékpár szerviz is.

A rendezvényen 6 állomásán szerzett pontok összesítése után Tellér Dóra, a Verseghy gimnázium, illetve Kovács Léna, a Szegő Gábor Általános Iskola diákja bizonyult a legjobbnak. Emellett minden résztvevő oklevelet, kerékprizmát, láthatósági mellényt, zsebtérképet kapott ajándékba

Galéria

AktuálisSzolnokNyár végi teker(g)őkerékpáros ügyességi vetélkedő