2024.04.23, Kedd
Az év rendőre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Az év rendőre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

police.hu

2017.09.27. 15:48

Kiss Ferenc rendőr őrnagy vette át az Év Rendőre elismerést a szolnoki Szigligeti Színházban megrendezett XIII. Területi Príma Gálán.

Hirdetés

Ebben az évben a XIII. Területi Príma Gálát a szolnoki Szigligeti Színházban rendezték meg. A gálán az Év Rendőre díjat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, Kiss Ferenc rendőr őrnagy vehette át.

 

 

Kiss Ferenc rendőr őrnagy rendőri pályáját ellenőrző járőrként kezdte a Szolnoki Rendőrkapitányságon, majd egy év elteltével megkezdte tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskola nappali tagozatán, ahol 2001. július 1-jén rendőr főhadnagyként vette át diplomáját. Ezt követően a Szolnoki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Őr-és Járőrszolgálati Alosztály alosztályvezető helyettese lett. Hat év alparancsnoki munkát követően áthelyezték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrfőkapitányság Közrendvédelmi Osztály állományába, kiemelt főelőadói beosztásba. A szakmai felkészültsége és vezetői képességei alapján közvetlen parancsnokai alkalmasnak találták az osztály vezetésére, melyet 2012. március 1-jétől megbízással, majd 2013. november 1-jétől kinevezéssel tölt be.

A közrendvédelmi szolgálati ág első számú megyei vezetője és szakirányítójaként teljeskörű elkötelezettséggel és következetes elvárásokkal végzi irányítói munkáját, amelyben a lakosság szubjektív biztonságérzetének a javítása, növelése jelenti tevékenységének alapját.

Minden körülmények között a törvényes, jogszerű, szakszerű rendőri intézkedések végrehajtását követeli meg a beosztott parancsnokoktól, munkatársaktól. Vezetői, koordináló szerepe kiemelkedő, szakmai felkészültsége kitűnő, a határvédelemre induló állomány felkészítésében a szerepe meghatározó.

Az általa közvetlenül irányított osztályt nagy szaktudással, széleskörű tapasztalatokkal eredményesen vezeti. Munkájában kitartó, elvszerű. A vezetőkkel és az állománnyal munkakapcsolata kiváló.

A megye illetékességi területén működő társszervekkel, polgárőr egyesületekkel, szervezetekkel az együttműködése rendszeres és  konstruktív. Tevékenységét az Országos Polgárőr Szövetség idén „Polgárőr Érdemkereszt arany” fokozatával ismerte el.

Magánélete rendezett, párjával egy gyermeket nevel. Szabadidejében is elkötelezett rendőrtisztként él és képviseli a szervezetet.

Elhivatottsága, felkészültsége, munkássága példaként állítható az állomány elé, így a szakma egyöntetű véleménye alapján is méltán vált jogosulttá e megtisztelő díj elnyerésére.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeAz év rendőreKiss Ferenc rendőr őrnagy