2024.04.25, Csütörtök

Birtokba vették az ovisok Szolnokon az újjáépített Hold úti óvodát

szolnok.hu

2017.09.30. 20:58

A Széchenyi 2020 program keretében 364 millió forint európai uniós és további 3,8 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg a felújítás.

Hirdetés

A csoportszobák napról napra szépülnek, ahogy az óvónénik és a kisgyermekek keze nyomán rajzokkal, díszekkel kelnek életre az üres falfelületek. Az udvaron is új játékok várják, hogy megszépítsék az ovisok mindennapjait. Pénteken az intézmény ünnepélyes átadásán a város polgármestere és Ferencné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője is megjelent.

Kiemelten kezeli a város vezetése az oktatási-nevelési intézmények fejlesztését – mondta köszöntőjében Szalay Ferenc. Példaként említette az elmúlt évek hasonló beruházásait, mint például a Fiumei úti, szandaszőlősi, Kőrősi Csoma Sándor általános iskola vagy a Pitypang ovi felújítása. A Szegő Gábor általános iskolában jelenleg is zajlanak a munkálatok, a Simon Ferenc úti bölcsőde újjáépítése pedig a közelmúltban fejeződött be. A sor a Szapáry úti óvodával folytatódik - mondta a polgármester.

Ferenczné Teleky Éva megköszönte a városnak, hogy folyamatosak az intézményi felújítások a megyeszékhelyen, hozzátéve, hogy bízik a fejlesztések folytatásában, hiszen ez az oktatás-nevelés minőségét is emeli.

 

Az óvodában a beruházásnak köszönhetően száz gyermek elhelyezése vált lehetővé. A fejlesztés során a mai modern kornak megfelelően létesítettek előkészítő/melegítőkonyhát, orvosi szobát, tornaszobát, szülői tárgyalót, fejlesztőszobát, irodákat, nevelőtestületi szobát, öltözőt, karbantartó műhelyet és egy burkolt KRESZ-pályát. Az új épület komplex akadálymentesítéssel valósult meg. A tagintézmény egyik fontos feladata, a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelése, a fejlesztés által megteremtődtek az infrastrukturális feltételek is a speciális igényekhez.

Új eszközök kerültek a klimatizált, saját fürdőszobával rendelkező csoportszobákba, a konyhába, a gyermekmosdóba, a fejlesztőszobába és a szülői fogadószobába is. A mozgásfejlesztő játékokon át az új konyhai felszerelésekig, a mai modern kornak megfelelő berendezésekkel gazdagodott a megújult óvoda.

AktuálisSzolnokóvodafelújítás