2024.04.20, Szombat

Karmazin György emlékére rendezték a nemzetközi karateversenyt

szolnok.hu, szolnoktv.hu

2017.09.02. 18:14

A közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló sportember tiszteletére "European Open Szolnok Cup 2017 – Shihan dr. Karmazin György emlékére" címmel rendezték meg a Tiszaligeti Sportcsarnokban a hagyományos nemzetközi karateversenyt.

Hirdetés

A megnyitó ünnepségen részt vett Szalay Ferenc polgármester, míg a fővédnök Simicskó István, honvédelmi miniszter volt.

A versenyt megtisztelte jelenlétével többek között a japán Shinichi Sotodate, a világszervezet technikai bizottságának tagja, Koen Scharrenberg, az Európai Karate Szövetség elnöke, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, dr. Mészáros János, Oleksandr Goncharenko, a WKO bírói bizottságának tagja és Irakli Dolaberidze, az EKO elnökségi tagja is.

Shihan Furkó Kálmán 8 danos mester 38 évvel ezelőtt rendezte meg először a Szolnok Kupát, akkor 32-en indultak rajta. Idén 10 ország több, mint 90 versenyzője érkezett. A főszervező ezúttal is Shihan Furkó Kálmán volt.

Két küzdőtéren feszültek egymásnak a karatékák, 4-4 kategóriát jelöltek ki a hölgyeknél és férfiaknál is, a kilátogató szurkolók pedig hazai versenyzőnek is szurkolhattak. A Banzai Kyokushin Karate Kai reménysége Sebestyén Miklós, aki már többször bizonyított korosztályában, de most nagy kihívás áll előtte, hiszen elsőéves felnőttként szerepel majd a viadalon. Edzője tisztes helytállást vár tőle, de képes lehet a meglepetésre.

(forrás: Szolnok Tv)

AktuálisSzolnokdr. Karmazin Györgynemzetközi karateverseny