2024.04.19, Péntek

Szolnokra látogatott az ENSZ Ifjúsági Küldötte

szolnok.hu

2017.09.06. 15:09

Volom András, az ENSZ Ifjúsági küldötte a Verseghy Ferenc Gimnázium Könyvtárában tartott előadást tizenegyedikes tanulóknak, majd ellátogatott az Új Nemzedék Közösségi Térbe.

Hirdetés


A látogatás célja a helyi ifjúsági képviselőkkel történő találkozás volt, valamint tájékozódás az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak ismertségéről, a fenntarthatósági terv szolnoki megvalósításáról.

A téma elsősorban a mai fiatalok jövőjét érinti, azonban a kapcsolódó problémák kezelésében a felelősség és a megoldás képessége az egész társadalomé, ezért fontos a generációk közti párbeszéd erősítése az olyan témákban, mint például a partnerség a fenntartható fejlődési célok megvalósításáért; fiatalok részvétele a döntéshozatali mechanizmusokban; nemek egyenlősége, a nők helyzetének erősítése; szakmai gyakorlatok helyzete a szolnoki városigazgatásban.

Szolnok az egyik legkiemelkedőbb magyar “ifjúsági” város, amely a térség fiataljai számára példaként és viszonyítási pontként szolgál.

Az Új Nemzedék Közösségi Térben tartott találkozón részt vett dr. Versitz Éva, Szolnok polgármesteri hivatal Humán Igazgatóságának igazgatója, Rezák Tamás, az Új Nemzedék Közösségi Tér ifjúságszakmai  koordinátora, Nagy Krisztina, a közösségi tér vezetője, Horváth Kata Virág, a Szolnok Városi Diákok Tanácsának elnöke és Kosztyu András diákpolgármester. Mindannyian bemutatták röviden tevékenységüket, és gondolatokat fogalmaztak meg a jövőre nézve.

AktuálisSzolnokENSZ Ifjúsági KüldöttVolom András