2024.04.25, Csütörtök

Tíz oktatási intézmény újul meg a szolnoki járásban

SzolnokTV

2017.09.06. 09:15

A munkálatok minden iskolában hamarosan elkezdődnek, és 2018 szeptemberéig be is fejeződnek.

Hirdetés

A felújítások részleteiről Dr. Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, és Szutorisz-Szügyi Csongor szolnoki tankerületi igazgató sajtótájékoztatón számolt be.

 

15 pályázatból 15 nyert, így a szolnoki járásban csaknem tíz iskola infrastrukturális fejlesztése valósulhat meg – kezdte tájékoztatóját Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató. 553 millió forintból újulnak meg az intézmények. A legtöbb iskolában megépülésük óta nem volt ilyen léptékű fejlesztés, mint ami a következő hetekben indul el. 

„Azok a lépések, amelyek már megtörténtek, illetve azok, amelyekre még készülünk a következő időszakban, egy nagyon átgondolt koncepció részei és ezeknek a célja a nevelés oktatás minőségének a biztosítása. És azt is tudjuk, hogy a különböző intézmények különböző háttérrel működnek és nagyon fontos, hogy korszerű feltételek legyenek.„ - mondta Dr. Bene Ildikó, országgyűlési képviselő. 

Akár Szolnokon, akár a környező kisebb településeken – folytatta Dr. Bene Ildikó. Megújul a zagyvarékasi, a tószegi, a rákóczifalvai általános iskola. Szolnokon pedig a Kodály, a Rákóczi, a Szent-Györgyi, a Széchenyi körúti, valamint a Varga Katalin Gimnázium és a Városi Kollégium is. A legtöbb pénzt, több mint 100 millió forintot a Kassai nyerte. 

„Nagy átszervezést ebben a tanévben nem igényel, egyébként én úgy gondolom, hogy ez a felújításunk első üteme lesz, ez a tankerületes pályázat. de a következő tanévben folytatódik TOP-os pályázattal, ez egy több lépcsős, hosszú folyamat lesz, de nagyon nagyon örültünk.„ - mondta Váradi Éva, igazgató. 

A támogatási szerződéseket a napokban írják alá, ezt a közbeszerzési eljárás követi. A munkálatok várhatóan heteken belül minden intézményben elkezdődnek. A pályázatokban vállalt határidő minden iskola esetében 2018. szeptember 30-a.

AktuálisSzolnokinfrastrukturális fejlesztésiskolafejlesztés