2024.04.25, Csütörtök

Elbontásra ítélt stégek a Holt-Tiszán

kotivizig.hu

2017.10.09. 14:55

Bontásra felszólító táblákat helyez ki az Alcsi Holt-Tiszán a KÖTIVIZIG azokra a stégekre, amelyek tulajdonosai nem rendelkeznek érvényes bérleti szerződéssel.

Hirdetés

Megközelítően 40 illegális stégről van szó. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, mint az Alcsi Holt-Tisza vagyonkezeléséért felelős szervezet a holtágon lévő valamennyi - engedélyezett és engedély nélküli - víziállásra sorszámozott táblákat helyez ki a víz felőli oldalra.

A táblák célja az egyszerűbb azonosíthatóság, de nem helyettesíti a szerződésszámot tartalmazó táblákat, amit a tulajdonosnak kell kiraknia. Az összesen 900 darab tábla kihelyezése folyamatban van.   


Bontásra felszólító táblák kerülnek azokra a víziállásokra, amelyeken semmilyen azonosító tábla sincs, továbbá ezekről a stégekről fényképet készítenek és EOV koordinátájukat is bemérik. Amennyiben a felszólítás ellenére október 15-ig nem szünteti meg illegális létesítményét a tulajdonosa, vagy nem rendezi a stég által elfoglalt terület bérleti szerződését, a KÖTIVIZIG eljárást kezdeményez a vízügyi hatóságnál, amelynek lezárását követően – a tavalyi gyakorlatnak megfelelően - megkezdi a nem jogszerűen kialakított víziállás eltávolítását.

AktuálisKötivizigstégKözép-Tisza-vidéki Vízügyi IgazgatóságAlcsiszigeti Holt-Tisza