2024.03.29, Péntek
Elindult a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció
Fotó: Pixabay

Elindult a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció

turizmus.com

2017.10.08. 09:13

Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja indult el – 30 ezer szoba újulhat meg, ötezer új munkahely jöhet létre Magyarországon a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően.

Hirdetés

A program első ütemét október 5-én meghirdette a Magyar Turisztikai Ügynökség, a pályázók akár a beruházás értékének a 70 százalékát is megkaphatják vissza nem térítendő támogatásként. A fő cél, hogy a vidéki szálláshelyek megújuljanak, a pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont, hogy a fejlesztések gazdaságilag hosszú távon fenntarthatóak legyenek.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja. Célja, hogy Magyarország Közép-Európa turisztika központja legyen. A program célja olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projektek támogatása, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak, és az egyes termékek összekapcsolódásán keresztül erősítik a térségi kínálatot, oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program zászlóshajó projektje. A konstrukció 14 éves futamideje alatt a vidéki Magyarország szállodái és panziói újulhatnak meg.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívásai elérhetővé váltak a kisfaludyprogram.hu oldalon. A program első ütemét valamennyi vidéki panzió megújítására, valamint a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség szállodafejlesztéseinek támogatására hirdette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség.

 

A pályázat célja a szolgáltatási színvonal emelése, a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítése, oldva a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket, a helyi turisztikai fejlesztési irányvonalakhoz illeszkedve.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a bírálati szempontok között kiemelten kezeli a hosszú távú turisztikai és pénzügyi fenntarthatóságot, a beruházás turisztikai szükségességét és a minőségi javulás kritériumrendszerét.

Az első felhívások október 5-től érhetőek el, és a felkészülési időszakot követően a panziók fejlesztésére 2017. október 19. és december 4. között, míg a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai desztinációban található szállodák fejlesztésére 2017. október 19. és november 20. között nyújthatóak be támogatási igények.

Mindhárom felhívás esetében a Kormány által biztosított, a hazai költségvetésből finanszírozott, vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, emellett a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésének köszönhetően az önerő egy részének biztosításához a pályázók felhasználhatják az MFB kedvezményes kamatozású hiteltermékét, melyet ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

A támogatási igények befogadása és értékelése folyamatosan történik majd.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeKisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programszálláshelyfejlesztés