2024.03.28, Csütörtök

Holnap városáért díjat nyert Kisújszállás

City Hungary Program

2017.10.07. 07:29

TISZTA VÁROSÉRT kategóriában nyerte el Kisújszállás Város Önkormányzata (Tiszta város, rendes nép!) az idei díjat.

Hirdetés

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése.
E Program része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap városáért Díj.

 

2017. október 06-án Budapesten, Pest Megye Önkormányzatának a Dísztermében adták át az idei nyertes védjegyhasználóknak a Holnap városáért Díjakat.

Az elismerés fővédnöke dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, az EMMI alapító minisztere.

„ Fontos, hogy „otthonosan” érezzük magunkat a városban, amely befogad és összeköt Bennünket. Fontos, hogy egy város különböző részei harmonikusan kapcsolódjanak egymáshoz, hogy az emberek átlássák az egészet. Érdemes megőrizni bizonyos helyeket az állandóan változtató beavatkozásoktól.

Mint az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, e tisztemből adódóan is kötelességemnek tartom, 2017-ben, az UNESCO által meghirdetett, és hazánkban is számos helyen és alkalommal megünnepelt Kodály Zoltán Nemzetközi Emlékév kapcsán, az éneklés közösségteremtő áldása érdekében szóljak.

Nagyon jó lenne, ha a társadalomban érvényt szerezne az a gondolkodásmód, amely nem egymás legyőzésében, megelőzésében, hanem egymás kiegészítésében látja az élet értelmét és jövőnk biztosítását.

Ehhez a kórusban éneklés megadja azt az örömöt és tapasztalatot, amelyet azután az élet egyéb területein is érvényesíteni lehet. A pályázati kiírásban idén ugyan nem szerepelt, de javaslom, hogy a jövőben lehessen pályázni.” –hangsúlyozta dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke.

Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte: „Ösztönözni szeretnénk a településeket arra, hogy büszkék legyenek saját értékeikre, teljesítményükre. Hogy elhiggyék: megvan minden képességük és készségük arra, hogy saját adottságaik, igényeik szerint minél élhetőbbé, minél fenntarthatóbbá tudják tenni otthonukat.

S hogy a városukon kívül élők számára is vonzóvá, tiszteletre méltóvá válhatnak!
Mindez elsősorban az adott városban/településen – legyen az kicsi vagy nagy – élőktől függ!
Mások nem fogják megoldani helyettünk a helyi problémákat. És másoknak nem lesz fő érdeke, hogy az adott helyi közösség minél sikeresebbé váljon.”

 

Kik nyerték el 2017-ben a Holnap városáért védjegyhasználatát?

 

FENNTARTHATÓ VÁROSÉRT kategória

Hajdúnánás Városi Önkormányzat (Az önrendelkező város)

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Tata Város Önkormányzata („A közigazgatás az emberekért van”)

 

TISZTA VÁROSÉRT kategória

Kisújszállás Város Önkormányzata (Tiszta város, rendes nép!)

Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. (Nyíregyháza)

TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOK HATÉKONYSÁGÁÉRT kategória

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat
(Meséskert zölden)

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata

ÜZLET A VÁROSÉRT kategória

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat 
           (Bolthálózat, ahol nem csak vásárolhatsz!)

FENNTARTHATÓ KÖZÖSSÉGEKÉRT kategória

Gödöllő Város Önkormányzata

MOZGÁSBAN A VÁROS kategória

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat
(Kritika és cselekvés egy úton)

A Holnap városáért Díj ösztönző a jobbra, modernebbre, fenntarthatóbbra, élhetőbbre,  magasabb életszínvonalra törekvő magyar városi önkormányzatok, egyes kategóriákban
a vállalkozások számára.

AktuálisHolnap városáért DíjKisújszállásTISZTA VÁROSÉRT kategória