2024.04.18, Csütörtök

Idén is családi egészségnapra készül Szolnok

szolnok.hu

2017.10.05. 13:46

Az eseményre a Stroke Világnap alkalmából az országjáró szűrőkamion is ellátogat, ahol szűrésekkel, tanácsadással, bemutatókkal várják az lakosságot.

Hirdetés

Ingyenes egészségügyi szűrések és változatos programok várják vasárnap a Városi Sportcsarnokba kilátogatókat. Cél a megelőzés, az egészségtudatos életmódra nevelés. A rendezvény Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a MÁV Kórház és Rendelőintézet együttműködésében valósul meg.

A rendezvény sajtótájékoztatóján dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, a program életre hívója, dr. Mózer Erzsébet, a Hetényi Géza Kórház rendelőintézetének igazgatója, dr. Junák Márta, a MÁV Kórház és Rendelőintézet képviselője és Szabó István alpolgármester mondta el a részleteket.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata számára kiemelkedő szereppel bír a város lakosainak egészségmegőrzése a betegségek megelőzése, a lakosok szemléletmódváltása szempontjából. Az erre való törekvésünk nem új keletű, hiszen már az Egészségügyi Szakmai Program megalkotása során is ez a cél lebegett a város vezetőinek szeme előtt – hangsúlyozta Szabó István. Mint mondta, a Családi Egészségnap keretében szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- ésgyerekprogramokkal várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

Bene Ildikó kiemelte: a rendezvénnyel szeretnénk felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, az egyéni felelősségre és szerepvállalásra az egészségi állapot alakulásában.

 

Az idei évben is várják színpadi programok a résztvevőket. A színpadon bemutató órát tart Mezei Eszter, Vigh Beáta, Kis Mónika, Szathmári Alexandra, Nagy Adrienn, Zsolnai Tamás. Pontban délben, 12 órakor pedig Rubint Réka ALAKREFORM! edzésén vehetnek részt a mozogni vágyó érdeklődők.

A programon résztvevők közt értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Nyereményjátékon való részvétel feltételei: A programra ellátogatók a bejáratoknál kapnak egy-egy menetlevelet, melyre minimum 3 pecsétet szükséges összegyűjteni a nyereményjátékon való részvételhez. A pecsétek mozgásprogramokon és szűrővizsgálaton gyűjthetők. A menetleveleket egy, a színpad mellett található gyűjtőládába szükséges bedobni.

Egy-egy tragikus esemény kapcsán azt tapasztaljuk, hogy a még elsősegély ismeretekkel rendelkező személyek is nehezen, tétován mennek oda bajbajutott embertársaikhoz. Pedig az elsősegélynyújtáson az ember élete múlhat. Ezért fontos, hogy minél többen tisztában legyenek az elsősegélynyújtás alapjaival.

 

Ezt felismerve Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet JNSZ Megyei Kirendeltségének munkatársai közreműködésével, együttműködve az oktatási intézményekkel alapfokú elsősegély-képzést indít a középiskolák 9. évfolyamos tanulói számára. Az ehhez kapcsolódó Együttműködési megállapodás aláírására is ezen rendezvény keretében kerül sor.

AktuálisSzolnokszűrővizsgálatCsaládi EgészségnapStroke Világnap