2024.04.23, Kedd

Idén is több tízezren választották a Tisza-tó fővárosát

alföldihir.hu

2017.10.20. 14:05

A júniustól szeptember végéig tartó időszakról pozitívan nyilatkoznak a helyi szolgáltatók is.

Hirdetés

Idén is rengeteg látogattak el a Tisza-tó fővárosába, Tiszafüredre. A tó egyetlen négycsillagos szállodáját, a Tisza Balneum Hotelt és a változatos túráiról ismert Szabics kikötőt kérdezte az Alföldihir.hu az idei főszezon tapasztalatairól.

„2017-ben a nyári hónapokban 4-5%-kal emelkedett a szálloda kihasználtsága az előző évhez képest.” – tudtuk meg Huszár Esztertől, a Tisza Balneum Hotel értékesítési vezetőjétől. Mint elmondta, az idei évben is vendégeik jelentős részét belföldi vendégek adták. A Tisza-tavi szállodát idén főleg Hollandiából, Szlovákiából, Lengyelországból és Németországból érkező külföldi vendégek keresték fel.

Tisza Balneum Hotel**** Konferencia és Wellness Központ. (Fotó: Facebook)

Továbbá hozzátette, hogy a szállóvendégek legnagyobb csoportját a családok adták. Ez szinte már természetes, hiszen minőségi családbarát szolgáltatásokkal várják a gyermekekkel érkezőket. Ezt támasztja alá, hogy márciusban megkapták újabb két évre a KidsOasis 4 szélforgós minősítését. Emellett a Magyar Turizmus Minőségí Díjban is részesült a szálloda.

Fejlesztésekből sem volt hiány a 2017-es esztőben sem: az összes szállodai szoba, valamint az apartmanok is Smart TV-kkel lettek felszerelve, illetve a teljes égőkészletét energiatakarékos izzókra lett cserélve.

„A KUTYABARÁT SZOLGÁLTATÁSOK KIEMELT FONTOSSÁGÚAK AZ IDEI ÉVTŐL, A HÁZIÁLLATOK ÉRKEZÉSKOR INGYENES KUTYATÁPOT KAPNAK.” -tette hozzá.

 

„A vendégforgalom az előző évhez hasonlóan alakult, a szolgáltatások széleskörű választékának köszönhetően mindenki megtalálhatta és meg is találta a számára vonzó lehetőséget a szabadidő eltöltésére.” – értékelte az idei főszezont Szabics Gábor a Szabics Kikötő vezetője. Szolgáltatásaik a Tisza-tó élővilágát mutatják be földön és vízen egyaránt, izgalmas és érdekes túrákon. Idén is népszerűek voltak a csónaktúrák és a Tiszavirág Ártéri Sétaút és az Örvényi Pákász Tanösvény adta lehetőségek.

Szabics Kikötő és Szabadidőpart. (Fotó: Facebook)

 

A szervezett túrák mellett természetesen nagy igény mutatkozott a kölcsönözhető eszközök iránt is, mint a csónak, kajak, kenu vagy éppen a kerékpár.

„MENETREND SZERINTI HAJÓJÁRAT IDÉN IS KEDVELT CÉLPONT VOLT A TISZA-TÓRA LÁTOGATÓK KÖRÉBEN.”

Hozzátette, hogy az őszi szezonban is várják csónakázni vágyó vendégeiket, akik szívesen megismerkednek az évszak színeiben pompázó Tisza-tóval, továbbá indul a horgászszezon és külön szervezett program a daruvonulás.

Érdekes túrák a Tiszavirág Ártéri Sétaúton…

A nyár folyamán rengeteg program és rendezvény valósult meg a városban. Ezek közül a legkiemelkedőbb természetesen a több évtizedes múltra visszatekint Tiszafüredi Halasnapok. A 3 napos fesztiválon idén is több tízezren vettek részt.

Igazi fesztiválhangulat minden évben a Tiszafüredi Halasnapokon. (Fotó: Facebook)

A Halasnapok mellett több színvonalas rendezvénynek is otthont adott a város és a Tisza-tó. A Természet Operaháza Fesztivál összehozta a Tisza-tó, a természet, a kultúra és a mozgás szerelmeseit. A Nemzeti Vágta előfutamaként idén második alkalommal adott otthont a Tiszafüred a Tisza-tavi Vágtának.

Galéria

AktuálisTiszafüredTisza-tóSzabics-kikötő