2024.03.28, Csütörtök

Kiállítás segíti a pályaválasztókat Szolnokon

szolnok.hu

2017.10.19. 11:25

A „Szakmák világa” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napokat 18. alkalommal rendezi meg szerdán és csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

Hirdetés

 

A kétnapos program lehetőséget teremt arra, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok, a pályamódosításra készülő felnőttek a helyszínen tájékozódjanak a szakiskolákban, szakközépiskolákban, gimnáziumokban folyó képzésekről, a jelentkezések feltételeiről és az iskolai, kollégiumi életről.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára köszöntötte a Széchenyi gimnázium tornacsarnokában a rendezvényre érkezőket, ahol közel 60 kiállító mutatkozik be több mint 10 szakmacsoportban és a szakmaszigeteken. A két nap során a szakképző iskolák bemutatják azokat a szakképzési lehetőségeket, amelyek összhangban állnak a megye munkaerőpiaci igényeivel.

A kiállítás idején pályaválasztási tanácsadás segíti a döntés meghozatalát. A két nap alatt a szakmaszigeteken gyakorlati bemutatókat tartanak, ahol az érdeklődők megismerhetik a bemutatott szakmák jellegzetességeit, az elsajátításukhoz szükséges készségeket és képességeket.  A résztvevőknek a szakmák kipróbálására is lehetősége lesz.

Az érdeklődő pedagógusoknak, szakembereknek a szakmai fórum teremt lehetőséget arra is, hogy betekinthessenek a szakképzést érintő változásokba.

 

AktuálisSzolnokszakmák világaJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalPályaválasztási Kiállítás