2024.04.20, Szombat

Lövészeti felkészítés és gyakorlat Szolnokon

kormanyhivatal.hu

2017.10.16. 11:40

Második alkalommal rendezte meg a Megyei Védelmi Bizottság őszi lövészeti felkészítését a Szolnoki MÁV Lövészklub segítségével.

Hirdetés

 

A védelmi bizottság tagjai mellett a kormányhivatal és a járási hivatal dolgozói is – összesen 92 fővel - részt vettek a lőgyakorlaton.

Rekordszámban jelentkeztek az őszi lőgyakorlatra hivatal munkatársai. Az esemény szervezője, Válóczi Gyula őrnagy kiemelte, a honvédelemhez hozzátartozik a fegyverismeret is. Idén részben arra törekedtek, hogy minél több fegyvert bemutassanak, másrészt a biztonságos fegyverhasználatra oktatták a jelenlévőket.

Lövészetet megelőzően balesetvédelmi oktatásban és elméleti felkészítésben részesült hivatali dolgozók az egyesület pártoló tagjaivá váltak. A gyakorlati feladat végrehajtása során a jelenlévők 5-10 lövést adhattak le 022 cal. MCM típusú sportpisztollyal, TOZ-8 típusú sportpuskával, és több speciális, hangtompított lőállásból, nagy kaliberű pisztolyokkal, így a lövések zaja jelentősen nem emelkedett ki a környezet alapzajából.

A lőgyakorlatot követően a szakemberek értékelték az eredményeket, munkatársaink pedig nagy érdeklődéssel vették át céltábláikat. A sikeres program tavasszal folytatódik.

 

(Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság)

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalSzolnoki MÁV Lövészklub