2024.04.20, Szombat

Megtartotta soros ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2017.10.01. 13:53

Esküt tett a testület új tagja, módosították a 2017. évi költségvetési rendeletet, valamint pályázatokkal kapcsolatosan is döntöttek.

Hirdetés


Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a testület tagjait, hogy Dr. Horváth Róbert 2017. szeptember 1-jei hatállyal lemondott mandátumáról.

A Demokratikus Koalíció listájáról Stefán Ildikó szerzett mandátumot, aki átvette megbízó levelét és az ülés keretében esküt tett, eleget téve ezzel a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben foglalt kötelezettségének.

Ezt követően kitüntetés átadására került sor. Az új képviselő a Tervezési és Monitoring Bizottságnak is tagja lett. 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés által adományozott díjakat és címeket az augusztus 25-i ünnepi közgyűlésen adták át. Rivasz-Tóth Norbert, a részére megítélt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Testnevelési és Sport díjat külföldi versenyzés miatt a mostani ülésen vette át Kovács Sándortól. 
Az ülésen tájékoztató hangzott el a szociális és gyermekjóléti ellátás területén bekövetkezett változások tapasztalatairól, valamint a Szolnoki Járási Hivatal tevékenységének változásairól, a szervezeti felállásban történt átalakulásokról.
A testület döntött továbbá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletének módosításáról, megalkotta a területi szintű helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számának meghatározásáról szóló rendeletet, illetve döntött több európai uniós pályázatban való megyei önkormányzati részvételről is. 
 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei KözgyűlésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat