2024.03.28, Csütörtök

Mintegy 750 millió forintból épül majd kerékpárút Mezőtúron

mti

2017.10.06. 11:22

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bevonásával konzorciumi formában megvalósuló beruházással a jelenlegi mintegy tíz kilométeres kerékpárút hossza megduplázódik.     

Hirdetés

A beruházás teljes mértékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul majd meg.

 

A kelet-nyugati kerékpárút építésére bruttó csaknem 450 millió forintot, az észak-déli kerékpárút létesítésére mintegy bruttó 300  millió forintot nyert az önkormányzat TOP-os forrásból. Ez utóbbi projekt tartalmazza  a Hortobágy - Berettyón lévő gyaloghíd felújítását is.

Jelenleg a tervezés zajlik. A kivitelezés várhatóan 2018 nyár elején kezdődik, a beruházás várhatóan 2019 nyarán valósul meg.  A projektek fontos célkitűzése a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése, a balesetveszély csökkentése. A beruházások hozzájárulnak a településkép javításához, a népességmegtartó erő növeléséhez. Elősegítik továbbá a szén-dioxid kibocsátás és a zajterhelés csökkentését, valamint megkönnyítik a városi lakosság munkába járását, javítják a munkahelyteremtés feltételeit.

AktuáliskerékpárútmezőtúrTerület- és Településfejlesztési Operatív Program