2024.04.16, Kedd

Új teret avattak Szolnokon

szolnok.hu

2017.10.18. 10:53

Igazi rejtett ékköve lesz a belvárosnak az Óvoda utca végén lévő kis tér, amely Deák Ferenc nevét kapta.

Hirdetés

A névadás és az átalakulás apropóján tartottak tegnap ünnepséget Szolnok legifjabb közterén.

Korábban elöregedett gyep és néhány fa fogadta az arra járót, de a megújulást követően padok, kandeláberek, színpompás virágágyások és dekoratív térkő teszi esztétikussá az aprócska teret. Az ünnepségen Molnár László, a Szigligeti Színház művészétől hangzott el Deák Ferencnek, a kiegyezésről szóló törvény elfogadása előtti országgyűlési felszólalását.

Deák Ferenc mondását ma is érvényesnek érzem: „Kockáztathatunk mindent a Hazáért, de a Hazát kockáztatni semmiért nem szabad” – mondta beszédében Szalay Ferenc polgármester. A haza fontossága megkérdőjelezhetetlen, óvni, vigyázni kell. S így van ez szűkebb környezetünkben is – tette hozzá – rajtunk múlik, hogy az a sok fejlesztés, megszépült tereink, melyek az elmúlt években jellemzik városunkat, meddig maradnak meg körülöttünk, s meddig szolgálják az itt élőket.

Az ünnepség zárásaként a kiegyezés 150 évfordulója előtt tisztelegve leplezte le Szalay Ferenc polgármester és Szerencsés Sándor, a térség önkormányzati képviselője Pogány Gábor Benő szobrászművész Deák Ferencet ábrázoló emléktábláját, majd a Bartók Béla Kamarakórus előadásában hangzott el a Szózat.

AktuálisSzolnokDeák Ferenc tér