2024.04.25, Csütörtök

Újra oktatják Szolnokon az elsősegélynyújtás alapjait középiskolában

szolnok.hu

2017.10.09. 12:36

A következő tanévtől 2x3 órában sajátíthatja el ezt a fontos tudást 1500 szolnoki 9. évfolyamos diák.

Hirdetés

Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor egy embertársunk segítségre szorul, azonban nem vagyunk biztosak abban, hogyan is tudnák segíteni egy stroke-nál, vagy éppel mi az újraélesztés menete. Ezt felismerve a város vezetése úgy döntött, hogy Szolnokon minden 9. évfolyamos diáknak meg kell ismernie az elsősegélynyújtás alapjait, az újraélesztés módjait.

Emberéletek múlhatnak azon, vannak-e megfelelő ismereteink, amikor a mentő kiérkezéséig eltelt percekben a beteg mellett vagyunk. Tudjuk-e, mit kell tenni, s tudjuk-e a gyakorlatban is alkalmazni az elméleti ismereteket. A következő tanévtől 2x3 órában sajátíthatja el ezt a fontos tudást 1500 szolnoki 9. évfolyamos diák – mondta Szalay Ferenc polgármester vasárnap a Családi Egészségnapon, ahol a város önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá a programban résztvevő oktatási intézményekkel. A kezdeményezéshez a mentőszolgálat is csatlakozik.

Dr. Herczeg Béla kardiológus főorvos, a Szívügyünk Szolnok Alapítvány titkára elmondta, hogy az alapítvány kezdeményezésére 2016-ban már számos középiskolás diák megismerkedhetett az elsősegélynyújtás alapjaival, az akkori siker után jött a gondolat, hogy érdemes folytatni a képzést.

AktuálisSzolnokelsősegélynyújtásújraélesztés