2024.03.29, Péntek

A Berettyó-híd is megújul Mezőtúron

www.szoljon.hu

2017.11.01. 13:48

Mintegy háromszáz­millió forintot nyert el a település önkormányzata az észak-déli kerékpárút megépítésére.

Hirdetés

Ez a beruházás elsősorban a Kossuth Lajos utcát és a főteret érinti, illetve a Hortobágy-Berettyón lévő gyaloghíd felújításáról szól. A fejlesztés a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bevonásával, konzorciumi formában valósul meg.

A projekt fontos célkitűzése a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése, a balesetveszély csökkentése. Ennek kapcsán új kerékpárutak épülnek, a meglévő kerékpárutak megújulnak és kiszélesítik ezeket, kerékpáros átvezetőket és tárolókat alakítanak ki, csökken a zajterhelés, valamint megkönnyítik a városi lakosság munkába járását, javítják a munkahelyteremtés feltételeit.

A város kelet-nyugati kerékpárútjára benyújtott pályázat is négyszáznegyvennyolcmillió forintos támogatásban részesült.

Ez a Sugár út végétől a Kossuth térig épül meg. Jelenleg ugyanis a ­Dózsa György úton nincs végig kerékpárút, valamint a ­Kossuth tér és a Rákóczi út között különösen veszélyes a közlekedés. Ennek a problémának a megoldását is célozza ez a pályázat.

Most tehát kizárólag a belterületi részeken épülnek utak kerékpárosoknak. A pályázatok előkészítésekor szerették volna, hogy Gyomaendrőd felé vagy a komp irányába épüljön kerékpárút, de ezekhez olyan fizikális adottságok hiányoznak, amelyek ezt nem teszik lehetővé.

 

AktuáliskerékpárútfelújításBerettyó-híd Mezőtúr