2024.03.28, Csütörtök

A beteg gyerekeken is segíthetnek a szolnoki Adventi Falu látogatói

szolnok.hu

2017.11.23. 18:37

Egyetlen nap választ el minket az Adventi Falu megnyitásától, amelyet már nagyon sokan várnak. A város egyik legnépszerűbb rendezvényén estéről-estére megtelik a Kossuth tér, s ezúttal a gyermekek örömére mesevilággal is bővül a látnivalók köre. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője tartott sajtótájékoztatót.

Hirdetés

Sokan útra kelnek ilyenkor az országban adventi vásárokban hangolódnak, készülnek az ünnepre. Ezeknek a vásároknak a fűszeres, forralt boros, kürtőskalácsos, mézeskalácsos illata, sajátságos. Még ha nem is a vásárlás, hanem a fények játéka, a gyerekek csodálkozó szemeinek a látványa miatt megéri ellátogatni egy-egy ilyen programra.

Kigyúlnak az adventi fények, díszbe öltözik a város, hiszen november 24–én 14 órakor  megnyílik az Adventi Falu a Kossuth téren. Az idén is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, 21 faházban étel- és italfinomságokkal, kézműves termékekkel várják a kedves vendégeket, hétfőtől – péntekig 14-22, szombaton 12–22 vasárnap 14-20 óráig.

 

Adventi varázsvilág a legkisebbeknek

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu új programelemeként a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitva tartása: hétfőtől–péntekig és vasárnap 14-20; szombaton 12–20 óráig

A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programokkal várják az érdeklődőket. 

 

Jótékonysági karácsonyfa-díszítés

Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel - a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra felállított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni.

A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők a Hetényi Géza Kórház Gyermekosztályának támogatására fordítják.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Egyházi gyertyagyújtások:

December 01. 14:00 Görög Katolikus Egyház

December 09. 16:30 Evangélikus Egyház

December 16. 16:30 Római Katolikus Egyház

December 23. 16:30 Református Egyház

 

KARÁCSONYI VÁSÁR

December 1 - én nyitja meg kapuit a Hild téren és 60 faházban egészen december 24-ig minden nap 08.00 és 19.00 óra között várja a látogatókat.

Töltekezzünk hát a szeretet ünnepére, öltöztessük fénybe és örömbe lelkünket, otthonunkat, családunkat. Hiszen elsődleges célunk is az volt, hogy az adventi falu hangulatával, a programokkal egy olyan szerethető közösségi teret alakítsunk ki, ahol jó találkozni barátokkal és kollégákkal, ahol jó a karácsonyi rohanásban megállni és megpihenni, ahol igazi élmény minden eltöltött perc.

 

 

 

 

AktuálisSzolnokadventi falugyertyagyújtás