2024.03.28, Csütörtök

A Szolnok nyerte a Szuperkupa döntőt

mti

2017.11.05. 07:26

A férfi vízilabda két magyar együttest medencébe szólító Európai Szuperkupája a Szolnoké lett, miután a Bajnokok Ligája-győztes Tisza-parti gárda büntetőkkel nyert az idei Eurokupában első Ferencváros ellen szombaton a Komjádi uszodában.

Hirdetés

Eredmény: Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS Waterpolo 10-8 (3-1, 2-3, 0-0, 1-2 - 4-2) - büntetőkkel
góldobók: Younger 2, Zalánki, Bátori, Mezei, Prlainovic 1-1, illetve Varga Dé. 3, Mitrovic 2, Vámos 1

A Szolnok 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, amikor az FTC magához tért, és egyre formásabb támadásokat szőve szintén elkezdte a góltermelést. Olyannyira, hogy 3-3-nál utol is érte a magyar bajnoki címet is birtokló, hazai kupagyőztes Szolnokot. A nagyszünetre mégis minimális szolnoki előnynél (5-4) vonulhattak el a csapatok.
A harmadik negyedben megállt a támadótudománya mindkét félnek, olyannyira, hogy gól nélkül pergett le a teljes játékrész. A negyedik nyolc percben aztán büntetőből a triplázó Varga Dénes 5-5-re módosított, majd egy-egy találat esett még mindkét oldalon, a döntetlennél jöhettek hát az ötméteresek.

A büntetőpárbajban az FTC részéről ketten - Varga Dénes és Madaras Norbert - rontottak, a szolnokiak ugyanakkor nem hibáztak, így összesítésben 10-8-ra nyertek, s övék lett az Európai Szuperkupa.

  

AktuálisSzolnokSzolnoki Dózsa-KözgépEurópai Szuperkupa