2024.04.25, Csütörtök

Az új mentőautók érkezésével javul az ellátás biztonsága Szolnokon

szolnok.hu

2017.11.28. 13:12

Két új mentőautót adtak át Szolnokon hétfőn délelőtt, a járművek érkezésével teljesen megújult a Szolnoki Mentőállomás eset és rohamkocsi járműparkja.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadáson az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor, dr. Korcsmáros Ferenc regionális igazgató, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

A megyében 16 mentőállomás működik 39 szervezett mentőautóval, a mentőegységek 49 ezer mentési feladatot láttak el az elmúlt évben. Szolnokon 6 kocsival 64 fő vonult 2016-ban, napi átlag 35 mentés során éves szinten mintegy 300 ezer km-ert tettek meg.

Amint az átadáson elhangzott, a legkorszerűbb technikával felszerelt új járművekkel nő az ellátás biztonsága. Az OMSZ főigazgatója beszélt a mentőszolgálat gépjárműparkjának megújulásáról, míg a régióigazgató a mentőállomáson dolgozókról szólva kiemelte: egy nagyon jó, összetartó szakembergárda a szolnoki, ahol alacsony a fluktuáció.

Dr. Bene Ildikó, aki egyúttal orvosként is gyakran kerül kapcsolatba a mentőkkel, arról beszélt, hogy az ellátás során gyakran tapasztalja, mennyire fontos, nehéz munkát végeznek, s mindezt hozzáértéssel, empátiával teszik.

 

Köszönöm a munkájukat, s azt hogy számíthatunk Önökre! – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki felidézte, hogy a kormány jövőre 10, három év alatt (2016 és 2018 között) összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél. Ezt a tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat munkatársai 2018 januárjában, amelynek többletforrása 4 milliárd forint.

Az elmúlt években a mentőszolgálatnál komoly fejlesztések valósultak meg, ezek között szerepel az új mentőautók beszerzése, mentőállomások építése, valamint a meglévők felújítása. Az elmúlt időszakban 496 új mentőautót vásároltak, és 193 gépkocsi beszerzése folyamatban van, amelyek már a 21. századi technikát képviselik. Az országban az összes eset- és rohamkocsit újakra cserélték. A 2010-től tartó infrastrukturális fejlesztések során harminc új mentőállomás épült az országban, 97-et pedig felújítottak. 

AktuálisSzolnokSzolnoki Mentőállomásmentőautó