2024.03.29, Péntek
Előzetesben vannak a több megyére kiterjedő sorozatbetörések gyanúsítottjai
police.hu

Előzetesben vannak a több megyére kiterjedő sorozatbetörések gyanúsítottjai

mti, police.hu

2017.11.22. 10:44

Az eddigi adatok szerint 12 megye 30 településén törtek be kertvárosi családi házakba, ahonnan aranyórát, ékszert, készpénzt, valutát vittek el - közölte Szintai Zoltán rendőr alezredes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnügyi osztályvezető kedden Szolnokon.

Hirdetés

 

Szintai Zoltán az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatóján elmondta: K. István és társai a többi között Szolnokon, Karcagon, Debrecenben, Orosházán és Kalocsán követtek el bűncselekményt, az okozott kár eddig több mint 10 millió forint. Hozzátette: az ellopott értékek egy részét később értékesítették a gyanúsítottak.
Hasonló módszerrel elkövetett lakásbetörés miatt jelenleg több mint ötven ügyben folytat vizsgálatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a gyanúsítottak lehetséges szerepét a folyamatban lévő ügyekben is vizsgálják - számolt be.

A 2017 májusi betörésekről - amelyeket jellemzően pénteken és szombaton hajtottak végre - gyűjtött információk alapján a nyomozók megállapították, hogy az esetek több hasonlóságot is mutatnak és a nyomozások szálai egy irányba mutattak. Az elkövetési módszert elemezve, az ORFK bűnügyi elemző-értékelő szolgálatának támogatásával a szolnoki nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy a betöréseket feltehetően ugyanazon csoport tagjai követték el az ország több megyéjében - közölte Szintai Zoltán.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai október 28-án Kalocsán fogtak el három embert, negyedik, szökésben levő társukat egy nappal később.
A csoport ötödik tagját november 14-én kapták el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.
A nyomozók a házkutatások alkalmával több ékszert is lefoglaltak, a tulajdonosok azonosításához a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság külön felhívást tesz közzé a rendőrség honlapján.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságsorozatbetörés