2024.03.28, Csütörtök

Lakástámogatási program indul Szolnokon

szolnok.hu

2017.11.10. 16:55

A program célja, hogy a fiatalok maradjanak Szolnokon, vagy ha el is mentek egy kis időre tanulni, visszatérjenek, itt alapítsanak családot, itt dolgozzanak, Szolnokon vásároljanak lakást és telepedjenek le. A támogatás ehhez nyújt nagy segítséget.

Hirdetés

Családbarát Szolnok program a kissúlyú újszülötteknek adott rotavírus elleni ingyenes oltás, a kismamabérlet, az idősek hulladékdíj-kedvezménye, az elsősöknek adott ingyenes sportfelszerelés, a különféle szociális alapú támogatások, valamint a kormányzati segítségként érkező ingyenes tankönyv, a rászorulók ingyenes szünidei étkeztetése után újabb elemmel, az első lakáshoz jutók anyagi támogatásával bővül.

Szalay Ferenc polgármester, valamint Tasnádi Zoltán, a szociális, egészségügyi és sport bizottság elnökének tájékoztatóján szólt a támogatás részleteiről is.

- Októberben döntöttünk arról a közgyűlésben, hogy az önkormányzat a fiatalok Szolnokon történő letelepedése érdekében bevezeti az első lakáshoz jutók támogatását – mondta Tasnádi Zoltán. A rendeletünk 2018. március 1-től lép hatályba.

 

Szalay Ferenc polgármester kiemelte, hogy nem csupán a gyermeket nevelő családok juthatnak ily módon támogatáshoz, hanem az egyedülállók is.

- Természetesen önkormányzatunk kiemelten támogatja a gyermekes családokat, de fontos a még gyermektelen egyedülálló fiatalok, illetve házaspárok, élettársak segítése is, így számukra is elérhető az új program.

 

A gyermektelen kérelmező, illetve 1 gyermek nevelése esetén a támogatás összege 300 ezer forint, 2 gyermek esetén 350 ezer forint, 3 vagy több gyermek esetén 400 ezer forint, a Szolnok Hazavár program további feltételeinek megléte esetén pedig gyermekszámtól függetlenül 500 ezer forint.

A támogatásra való jogosultság függ a kérelmező, illetve családja jövedelmétől, a vásárolt ingatlan értékétől. Az a 40 év alatti fiatal jogosult a támogatásra, aki Szolnokon vásárol lakást, és ez a lakás az első lakástulajdona.

A támogatásra irányuló kérelmet 2018. március 1-től lehet benyújtani a Szociális Támogatások Osztályán.  A kérelem benyújtására az adásvételi szerződés megkötését követő 90 napon belül van lehetőség. A megállapított támogatást az önkormányzat az eladó számlájára utalja, melyet az adásvételi szerződésnek tartalmaznia kell.

Az önkormányzat a lakáscélú támogatást folyamatos igénybejelentés alapján, az igények benyújtásának sorrendjében, a mindenkori költségvetési rendeletben meghatározott összeg erejéig nyújtja.

A támogatás további feltételeit és szabályait a támogatásról szóló önkormányzati rendelet tartalmazza, mellyel kapcsolatos felvilágosítást a Szociális Támogatások Osztályán személyesen, illetve az 56/503-584-es telefonszámon lehet kérni.

AktuálisSzolnokCsaládbarát Szolnok ProgramLakástámogatási programSzolnok Hazavár program